El Convidat
Categoria: Lama Wangchen
Escrit per: Albert
.
Categoria: Lama Wangchen
Escrit per: Albert
Per mi aquest cap de setmana ha estat de descobriment. D’un personatge i d’un món. He passat dos dies amb el Lama Wangchen, el líder dels budistes a Europa. Abans de començar, la primera sorpresa: aquest monjo no viu en un monestir aïllat a la muntanya. M’ha convidat a casa seva. Al carrer Balmes, en ple centre de Barcelona.

null

He conegut un personatge singular, amb una manera de fer i de pensar molt diferent de la resta. Però també he pogut fer una immersió al budisme. Un món per molts, exòtic i atractiu. Per mi, totalment desconegut.

null

El lama Wangchen ha passat mitja vida a orient i ara ja n’ha viscut mitja més a occident. I sempre amb un somni: poder tornar algun dia a casa. Quan el Tibet sigui lliure. A més de líder budista, és un refugiat polític que va haver de fugir de la seva terra quan només era un nen. Ara, porta 30 anys aquí i ja s’ha acostumat a la vida de Barcelona. A mirar-se amb ulls orientals la nostra manera de fer.

null

Durant dos dies he pogut descobrir un personatge singular i magnètic. Però també acostar-me a una religió, a una filosofia de vida, que cada vegada té més seguidors a occident.


*** "El convidat", dilluns a les 23:30 *
**
.