El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert
.
Categoria: Neus Català
Escrit per: Albert
Neus Català és l’única dona catalana que ha estat en un camp de concentració nazi i que continua viva. Té 97 anys i tota la vida ha estat lluitant per uns ideals. Dilluns podreu conèixer la seva història, plena d’emoció, força i valentia.

El cap de setmana que vaig passar amb ella a la residència d'avis d'El Guiamets, ha estat el més emocionant de tots. La força i l'energia de Neus Català m’ha robat el cor.


null


Per a la Neus, cada dia és una victòria. Una batalla guanyada a la vida. Quan va sortir dels camps de concentració va prometre que dedicaria la vida a explicar aquell infern: “Faig memòria per totes les dones que no ho poden fer. Per totes les que es van quedar als camps de concentració”.


null


La Neus és una dona valenta que encara manté l’inconformisme de qui sempre ha lluitat. Una indignada de 97 amb les idees molt clares i amb ganes de canviar el món. Als Guiamets, al Priorat, queda l’única supervivent d’un passat que ens fa vergonya. Una dona que, per poc que pugui, no deixarà mai de lluitar. Per la seva memòria i la de tots plegats.

“El convidat” dilluns 8, a les 22:30, a TV3
.