El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert

.
Categoria: General
Escrit per: Albert
La meva amfitriona és una arquitecta estrella amb una vida de pel.lícula. La italiana més catalana, que va venir a Barcelona per amor. Amor i l’admiració per l’Enric Miralles, el seu mestre i marit. L’home per qui ho va deixar tot. 10 anys després de quedar-se vídua, Benedetta Tagliabue segueix vivint a la mateixa casa que van comprar i reformar junts a Ciutat Vella, a tocar del mercat de Santa Caterina que van dissenyar els dos. És on he passat aquest cap de setmana.

La Benedetta ha estat una gran amfitriona. Tot ho acompanya d’un somriure i tot ho explica amb un accent encantador. Fins i tot les converses més difícils, quan hem parlat de l’episodi més dur de la seva vida: la malaltia fulminant que es va emportar el seu marit quan tenia 45 anys, dos fills petits, i tot un futur per davant.

La Bene, com li diu tothom, ha hagut de fer de pare i de mare. Ella, en canvi, de mares diu que en té dues. La seva, que és a Itàlia, i la mare de l’Enric. No és habitual dinar amb els parents d’algú que va morir fa 10 anys. Però la Benedetta ho fa sovint, de trobar-se amb la família de l’Enric. I jo aquest cap de setmana ho he pogut comprovar.
També he descobert que Bendetta Tagliabue s’ha fet un nom a la ciutat i al món. Però això és ara. Abans, per molta gent només era la parella d’un arquitecte fora de sèrie com Enric Miralles. Una dona a l’ombra d’un geni. A Itàlia també és una professional molt reconeguda, fins al punt que Silvio Berlusconi l’ha convidat més d’una vegada a les seves famoses festes.
Bendetta Tagliabue és una dona amb àngel que té una casa excepcional. Hi conviuen parets de l’any 1.300 amb mobles de disseny. Dibuixos d’un altre temps amb fotografies familiars. Manualitats dels fills amb fotos del pare. Passat i present junts.

Construir edificis per tot el món. Reconstruir una vida a casa. Aquesta és la història dels últims 10 anys de Benedetta Tagliabue. Hem passat dos dies parlant de qüestions molt sensibles, però sempre amb el seu somriure a la boca. Un somriure dolç, i tossut.


***”EL CONVIDAT”. Dilluns, a les 22:30h, a TV3***
.

13/09/2011: Instants previs

Categoria: General
Escrit per: Albert
M’agraden molt aquests moments d’instant previ. De nervis i d’il·lusió. De compte enrere. Falten només 6 dies per al retorn d’El Convidat, perquè dilluns a la nit s’estreni la segona temporada del programa. Ja tenim a punt 13 nous caps de setmana, 13 viatges al món més íntim de personatges que m’han obert casa seva. I una vegada més, m’he sentit un privilegiat amb tots i cada un d’ells.

He visitat Miquel Calçada als Estats Units, on viu des de fa uns mesos. També he compartit un cap de setmana amb la monja Teresa Forcades i la resta de germanes de la comunitat del monestir de Sant Benet de Montserrat. He passat dos dies a casa de l’escriptor Quim Monzó, l’home que en 58 anys, no ha tingut mai cap convidat a casa.

He passat un cap de setmana a casa de Xavier Sardà, al Maresme; a casa del músic Gerard Quintana, a Eivissa; a casa de la periodista Pilar Rahola, a Cadaqués; o a casa del pilot Isidre Esteve, a Oliana. També m’han convidat el doctor Santiago Dexeus, l’exfutbolista Carles Rexach, la dibuixant Pilarín Bayès o l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

A aquesta llista, s’hi han d’afegir dos amfitrions més encara pendents de gravació. De moment, el primer capítol que s’emetrà és el de dilluns vinent, amb el gran Quim Monzó.

Tinc moltes ganes que ho veieu, que ho puguem compartir. Em farà molta il.lusió que m’acompanyeu en aquests 13 viatges. Us espero dilluns 19 de setembre, a les 22.15h, a TV3.


*** Dilluns, 19, a les 22.15h, "El convidat" ***
.