El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert

.

11/11/2011: Una nova vida

Categoria: General
Escrit per: Albert

Aquest cap de setmana segurament ha estat el més emotiu de tots. L’he passat amb un campió de les motos, Isidre Esteve. El 2007, un accident el va deixar en cadira de rodes i en aquell moment, començava una nova vida per a ell. Ara, que ja han passat quatre anys, aquesta nova vida l’hem compartida plegats. Durant dos dies, a Oliana, l’Alt Urgell.

La casa on he passat el cap de setmana la van construir poc abans de l’accident. Una casa nova, de dos pisos i amb escales. És per això que l’Isidre encara no ha pogut veure la part de dalt, el que ha estat la meva habitació aquests dos dies. També poc abans de l’accident l’Isidre coneixia la Lídia, la seva parella actual. Amb tots dos he pogut descobrir una història d’amor construïda amb esforç, esperit de superació i molta complicitat.

L’Isidre parla sense embuts i sempre es mostra lúcid i sincer. He vist que li preocupa més com pateixen els altres la seva realitat, que no pas com la viu ell. Amb tot, però, no ha perdut la passió per conduir, que és el que més li agrada a la vida. I si no ho pot fer amb moto, ho farà amb cotxe, amb boogie o amb el que sigui. M’ho ha demostrat aquest cap de setmana, amb un sorpresa que em tenia preparada. He estat en mans d’un home que porta la velocitat a la sang, cosa que no es pot dir de mi.

L’Isidre va fer molts anys de cambrer. Tornava corrent de les curses i es posava a servir plats. És l’exemple que a casa seva no li van regalar mai res. Aquest passat el recorda amb orgull perquè l’uneix als seus germans. A una família que tota la vida ha viscut per treballar. Tenen una fonda-restaurant al poble que han convertit en una mena de museu de l’Isidre Esteve. El que ell no vol exhibir a casa seva, ho fa la seva família: trofeus, fotos i tot tipus de reconeixements. L’exposició permanent d’un passat gloriós. L’evidència que sobre una moto, l’Isidre ho va guanyar tot.

M’ha sorprès com sense fer grans mèrits aparents, l’Isidre es fica la gent a la butxaca. No és un home especialment xerraire, però parla de tot. Tant de les seves limitacions, com del futur. I sobretot de les esperances de recuperar-se i el somni de tornar a caminar.


***”EL CONVIDAT”. Dilluns, a les 22:30h, a TV3***

.

13/09/2011: Instants previs

Categoria: General
Escrit per: Albert
M’agraden molt aquests moments d’instant previ. De nervis i d’il·lusió. De compte enrere. Falten només 6 dies per al retorn d’El Convidat, perquè dilluns a la nit s’estreni la segona temporada del programa. Ja tenim a punt 13 nous caps de setmana, 13 viatges al món més íntim de personatges que m’han obert casa seva. I una vegada més, m’he sentit un privilegiat amb tots i cada un d’ells.

He visitat Miquel Calçada als Estats Units, on viu des de fa uns mesos. També he compartit un cap de setmana amb la monja Teresa Forcades i la resta de germanes de la comunitat del monestir de Sant Benet de Montserrat. He passat dos dies a casa de l’escriptor Quim Monzó, l’home que en 58 anys, no ha tingut mai cap convidat a casa.

He passat un cap de setmana a casa de Xavier Sardà, al Maresme; a casa del músic Gerard Quintana, a Eivissa; a casa de la periodista Pilar Rahola, a Cadaqués; o a casa del pilot Isidre Esteve, a Oliana. També m’han convidat el doctor Santiago Dexeus, l’exfutbolista Carles Rexach, la dibuixant Pilarín Bayès o l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

A aquesta llista, s’hi han d’afegir dos amfitrions més encara pendents de gravació. De moment, el primer capítol que s’emetrà és el de dilluns vinent, amb el gran Quim Monzó.

Tinc moltes ganes que ho veieu, que ho puguem compartir. Em farà molta il.lusió que m’acompanyeu en aquests 13 viatges. Us espero dilluns 19 de setembre, a les 22.15h, a TV3.


*** Dilluns, 19, a les 22.15h, "El convidat" ***
.