El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert


.
Categoria: General
Escrit per: Albert
Amb Pilar Rahola l’objectiu no era fàcil. Ensenyar una periodista que s’ha ensenyat molt. Explicar d’una manera diferent una persona que s’explica cada dia. Vaig pensar que la millor manera de conèixer la Pilar era a través dels ulls dels que més l’estimen. Sobretot la seva mare, que és igual que ella. I el seu marit, que no s’hi assembla gens.
I és que la família és el més important per a Pilar Rahola. El meu cap de setmana amb ella ha estat el més familiar de tota la temporada. A Cadaqués, en una casa plena de gent. L’únic lloc on la Rahola és només la Pilar filla, mare i esposa.

Els Rahola són de Cadaqués. I sobre un camp d’oliveres propietat de la família, la Pilar ha reformat fa poc la casa familiar. Aquest és el seu orgull i també el seu refugi. Les batalles televisives de la setmana ja són història. Els cap de setmana, la guerrera reposa i fa de mare. La feina que més li agrada, diu. Té tres fills de 31, 18 i 12 anys.

Aquesta és una casa de dones fortes. I com en tants altres llocs, aquí també manen elles. Un matriarcat. I al capdavant, l’àvia, que també es diu Pilar. És qui millor coneix la seva filla, i qui més s’assembla a ella. També m’ha agradat poder conèixer el marit de la Rahola, en Robert. Un home tranquil i molt divertit que es fica tothom a la butxaca. Amb la Pilar, aparentment, són una parella impossible. D’edats, de gustos i de móns molt diferents, són dos extrems que s’han acabat trobant. La història de com es van conèixer i enamorar, no té pèrdua!

La Pilar sap que no deixa ningú indiferent. Per a ella les coses són o blanc o negre. En l’escena pública ha après a conviure amb la discussió permanent i amb la controvèrsia. Li agrada influir i no deixar ningú indiferent. A casa seva, en canvi, m’ha sorprès que no se surt amb la seva, no li diuen que sí a tot. Durant dos dies hem tingut temps per parlar de la seva imatge pública, de la repercussió que té en els mitjans. De com es veu i com creu que la veuen. I de si li fa mal estar en boca de tothom tant per les coses bones, com per les dolentes.

Aquests cap de setmana he pogut descobrir Pilar Rahola des d’un altre angle: pel forat del pany de casa seva. Allà on protegint la seva família, també se sent més protegida ella.


***”EL CONVIDAT”. Dilluns, a les 22:30h, a TV3***

.

13/09/2011: Instants previs

Categoria: General
Escrit per: Albert
M’agraden molt aquests moments d’instant previ. De nervis i d’il·lusió. De compte enrere. Falten només 6 dies per al retorn d’El Convidat, perquè dilluns a la nit s’estreni la segona temporada del programa. Ja tenim a punt 13 nous caps de setmana, 13 viatges al món més íntim de personatges que m’han obert casa seva. I una vegada més, m’he sentit un privilegiat amb tots i cada un d’ells.

He visitat Miquel Calçada als Estats Units, on viu des de fa uns mesos. També he compartit un cap de setmana amb la monja Teresa Forcades i la resta de germanes de la comunitat del monestir de Sant Benet de Montserrat. He passat dos dies a casa de l’escriptor Quim Monzó, l’home que en 58 anys, no ha tingut mai cap convidat a casa.

He passat un cap de setmana a casa de Xavier Sardà, al Maresme; a casa del músic Gerard Quintana, a Eivissa; a casa de la periodista Pilar Rahola, a Cadaqués; o a casa del pilot Isidre Esteve, a Oliana. També m’han convidat el doctor Santiago Dexeus, l’exfutbolista Carles Rexach, la dibuixant Pilarín Bayès o l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

A aquesta llista, s’hi han d’afegir dos amfitrions més encara pendents de gravació. De moment, el primer capítol que s’emetrà és el de dilluns vinent, amb el gran Quim Monzó.

Tinc moltes ganes que ho veieu, que ho puguem compartir. Em farà molta il.lusió que m’acompanyeu en aquests 13 viatges. Us espero dilluns 19 de setembre, a les 22.15h, a TV3.


*** Dilluns, 19, a les 22.15h, "El convidat" ***
.