El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert.
Categoria: General
Escrit per: Albert
Aquest cap de setmana l’he passat amb un home que té una doble vida. Una a Barcelona i una altra a Eivissa. A Barcelona, hi té la feina i un pis compartit amb amics. Allà, la dona i els seus dos fills. Aquí, el Gerard Quintana que fa 25 anys que canta a dalt d’un escenari. A Eivissa, una incògnita que molt poca gent coneix.

M’ha agradat descobrir el Gerard Quintana lluny dels micròfons i dels escenaris. L’home que ja ha deixat enrere els anys de rock i excessos. El pare, el marit. El músic que reconeix que haver tingut dos fills li ha canviat la vida, però que no l’ha fet renunciar a una mena d’esperit nòmada que porta a la sang. És un home a qui li agrada estar sempre en moviment, que mai no saps si ve o si se’n va. Durant aquest cap de setmana, he conviscut amb els fills d’en Gerard, que ara tenen 5 i 7 anys, i també he pogut conèixer l’Ana, la seva parella des de fa més d’una dècada. És una dona reservada, que en públic s’ha deixat veure molt poc.
Durant dos dies, amb en Gerard hem parlat molt i de tot. És un home que es coneix molt bé i que ha tingut la generositat de despullar-se i deixar-se veure de manera molt íntima.


***”El convidat” amb Gerard Quintana. Dilluns, a les 22:25, a TV3.***
.

13/09/2011: Instants previs

Categoria: General
Escrit per: Albert
M’agraden molt aquests moments d’instant previ. De nervis i d’il·lusió. De compte enrere. Falten només 6 dies per al retorn d’El Convidat, perquè dilluns a la nit s’estreni la segona temporada del programa. Ja tenim a punt 13 nous caps de setmana, 13 viatges al món més íntim de personatges que m’han obert casa seva. I una vegada més, m’he sentit un privilegiat amb tots i cada un d’ells.

He visitat Miquel Calçada als Estats Units, on viu des de fa uns mesos. També he compartit un cap de setmana amb la monja Teresa Forcades i la resta de germanes de la comunitat del monestir de Sant Benet de Montserrat. He passat dos dies a casa de l’escriptor Quim Monzó, l’home que en 58 anys, no ha tingut mai cap convidat a casa.

He passat un cap de setmana a casa de Xavier Sardà, al Maresme; a casa del músic Gerard Quintana, a Eivissa; a casa de la periodista Pilar Rahola, a Cadaqués; o a casa del pilot Isidre Esteve, a Oliana. També m’han convidat el doctor Santiago Dexeus, l’exfutbolista Carles Rexach, la dibuixant Pilarín Bayès o l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

A aquesta llista, s’hi han d’afegir dos amfitrions més encara pendents de gravació. De moment, el primer capítol que s’emetrà és el de dilluns vinent, amb el gran Quim Monzó.

Tinc moltes ganes que ho veieu, que ho puguem compartir. Em farà molta il.lusió que m’acompanyeu en aquests 13 viatges. Us espero dilluns 19 de setembre, a les 22.15h, a TV3.


*** Dilluns, 19, a les 22.15h, "El convidat" ***
.