El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert


.

04/11/2011: L'home tranquil

Categoria: General
Escrit per: Albert

50 anys a la mateixa casa, amb la mateixa dona i al mateix club. Aquest cap de setmana l’he passat amb un home fidel, sobretot al seu estil de vida. Carles Rexach és un futbolista retirat amb fama de tranquil i despreocupat. Un crac del Barça dels anys 70 que m’ha convidat a passar dos dies al Muntanyà, a Seva.

En Rexach hi ha els que l’hem vist jugar, els que l’han vist entrenar i els que el veuen al Crackòvia. I tots en tenim la mateixa imatge d’home senzill, una mica penques, i sense pèls a la llengua. Durant dos dies he intentat descobrir si hi ha un altre Carles més enllà del personatge. Si mai ens l’hem pres prou seriosament, perquè ell és el primer a treure’s importància.

Després d’haver trepitjat tants anys la gespa dels camps de futbol, ara Carles Rexach passa els dissabtes tallant la de casa seva. Acaba de fer 65 anys, ja és avi i ara li arriba la segona jubilació. Recorda amb molta emoció la primera, quan fa 30 anys va penjar les botes i es va retirar del primer equip del Barça.

En aquell moment era parella inseparable de Johan Cruyff. Un tàndem dins i fora del camp que va durar 23 anys. Ell va ser qui el va batejar amb el nom de Charly. Un holandès genial i un català amb talent que sempre s’ha tret mèrits. Durant aquest cap de setmana he tingut temps per parlar de l’únic gran trencament que hi ha hagut a la vida de Carles Rexach: la separació de Cruyff. Aquí no es va complir un dels principis fonamentals de la filosofia Rexach: dos no es barallen si un no vol.

Carles Rexach té el temperament perfecte per al futbol. A tot li treu importància. A la vida, com al camp, res és tan greu com sembla. Ni tan sols el pas dels anys. Ara aprofita per fer d’avi de les seves nétes de 3 i 1 any.

Les nenes n’estan molt d’en Carles, i a ell li cau la baba. Elles encara no saben que l’avi ha estat un dels millors futbolistes catalans de la història. Un dia, algú els explicarà que al Barça, les va veure de tots els colors i va fer tots els papers de l’auca. Però segurament no serà ell. No és gens nostàlgic, ni d’explicar batalletes dels vells temps.

Aquest cap de setmana amb en Charly hem tingut temps per parlar, però també per fer esport. La seva gran passió, la base de l’equilibri de Carles Rexach. La columna vertebral que amb 65 anys, encara ho aguanta tot. Tenis, bici, futbol... la qüestió és no estar mai quiet.


***”EL CONVIDAT”. Dilluns, a les 22:30h, a TV3***.

13/09/2011: Instants previs

Categoria: General
Escrit per: Albert
M’agraden molt aquests moments d’instant previ. De nervis i d’il·lusió. De compte enrere. Falten només 6 dies per al retorn d’El Convidat, perquè dilluns a la nit s’estreni la segona temporada del programa. Ja tenim a punt 13 nous caps de setmana, 13 viatges al món més íntim de personatges que m’han obert casa seva. I una vegada més, m’he sentit un privilegiat amb tots i cada un d’ells.

He visitat Miquel Calçada als Estats Units, on viu des de fa uns mesos. També he compartit un cap de setmana amb la monja Teresa Forcades i la resta de germanes de la comunitat del monestir de Sant Benet de Montserrat. He passat dos dies a casa de l’escriptor Quim Monzó, l’home que en 58 anys, no ha tingut mai cap convidat a casa.

He passat un cap de setmana a casa de Xavier Sardà, al Maresme; a casa del músic Gerard Quintana, a Eivissa; a casa de la periodista Pilar Rahola, a Cadaqués; o a casa del pilot Isidre Esteve, a Oliana. També m’han convidat el doctor Santiago Dexeus, l’exfutbolista Carles Rexach, la dibuixant Pilarín Bayès o l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

A aquesta llista, s’hi han d’afegir dos amfitrions més encara pendents de gravació. De moment, el primer capítol que s’emetrà és el de dilluns vinent, amb el gran Quim Monzó.

Tinc moltes ganes que ho veieu, que ho puguem compartir. Em farà molta il.lusió que m’acompanyeu en aquests 13 viatges. Us espero dilluns 19 de setembre, a les 22.15h, a TV3.


*** Dilluns, 19, a les 22.15h, "El convidat" ***
.