El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert.
Categoria: General
Escrit per: Albert
Aquest cap de setmana l’he passat al barri de Sarrià, a Barcelona. M’ha convidat Santiago Dexeus, el ginecòleg que ha portat més catalans al món. L’home que millor coneix les dones. Un savi que ha passat per totes les etapes de la vida. El doctor Dexeus és allò que en diuen un senyor de Barcelona. Un dandi. Un home de tracte exquisit. Es nota que està acostumat a fer sentir bé els que l’acompanyen. Ja siguin les pacients, o els convidats.

Durant dos dies, Santiago Dexeus m’ha obert casa seva, però també la seva gran passió: l’ofici de metge. Ja té edat per jubilar-se, però no en vol ni sentir a parlar, de plegar de treballar. Encara que fos cap de setmana, m’ha portat a la seva clínica i m’ha deixat entrar al quiròfan, el seu santuari particular. Ell ha estat sempre més que un metge. Un avançat al seu temps. Un pioner en la fecundació in vitro. L’introductor, durant el franquisme, dels anticonceptius. Unes pastilles molt petites que van suposar un canvi molt gran per a les dones.

Sempre relacionem els ginecòlegs amb un dels grans moments de la vida: el naixement. Però els últims anys, el doctor Dexeus ha viscut de molt a prop primer la malaltia i després la mort de la seva dona. Aquest cap de setmana hem tingut temps per parlar-ne. Per fer memòria dels records i per compartir els plans que té de futur. Santiago Dexeus és un home constantment enamorat. De les dones i de la medecina. Enamorat de cada cosa que fa i del que li queda per fer.


***EL CONVIDAT. Dilluns, a les 22:30, a TV3***

.

13/09/2011: Instants previs

Categoria: General
Escrit per: Albert
M’agraden molt aquests moments d’instant previ. De nervis i d’il·lusió. De compte enrere. Falten només 6 dies per al retorn d’El Convidat, perquè dilluns a la nit s’estreni la segona temporada del programa. Ja tenim a punt 13 nous caps de setmana, 13 viatges al món més íntim de personatges que m’han obert casa seva. I una vegada més, m’he sentit un privilegiat amb tots i cada un d’ells.

He visitat Miquel Calçada als Estats Units, on viu des de fa uns mesos. També he compartit un cap de setmana amb la monja Teresa Forcades i la resta de germanes de la comunitat del monestir de Sant Benet de Montserrat. He passat dos dies a casa de l’escriptor Quim Monzó, l’home que en 58 anys, no ha tingut mai cap convidat a casa.

He passat un cap de setmana a casa de Xavier Sardà, al Maresme; a casa del músic Gerard Quintana, a Eivissa; a casa de la periodista Pilar Rahola, a Cadaqués; o a casa del pilot Isidre Esteve, a Oliana. També m’han convidat el doctor Santiago Dexeus, l’exfutbolista Carles Rexach, la dibuixant Pilarín Bayès o l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

A aquesta llista, s’hi han d’afegir dos amfitrions més encara pendents de gravació. De moment, el primer capítol que s’emetrà és el de dilluns vinent, amb el gran Quim Monzó.

Tinc moltes ganes que ho veieu, que ho puguem compartir. Em farà molta il.lusió que m’acompanyeu en aquests 13 viatges. Us espero dilluns 19 de setembre, a les 22.15h, a TV3.


*** Dilluns, 19, a les 22.15h, "El convidat" ***
.