El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert
Per descobrir, o per repetir, us penjo el programa sencer del meu cap de setmana amb Teresa Forcades. Tota una lliçó de vida. Això és el que m’emporto dels tres dies que he passat a Sant Benet. Un monestir obert al món. Un lloc ple de llum. Física, intel.lectual i espiritual.


.
Categoria: General
Escrit per: Albert
Aquest cap de setmana, per mi, és el més especial de tots els d’aquesta segona temporada. L’he passat als peus de la muntanya de Montserrat, al monestir de Sant Benet. Allà hi viu Teresa Forcades, metge i monja. La protagonista d’un vídeo d’Internet que ha fet la volta al món. Una activista amb hàbit que va denunciar les companyies farmacèutiques per la vacuna de la grip A.

null


Ella ha estat la meva amfitriona, però també he conviscut amb la resta de germanes del monestir: una família femenina de totes les edats, dels 22 als 95 anys. Tenia moltes ganes de descobrir com és viure en comunitat, com es veu la vida des d’un monestir. I és que passar tres dies amb 40 monges és una cosa que ha pogut fer ben poca gent. Sobretot si ets un home i agnòstic.L’experiència ha estat extraordinària en tots els sentits. Tinc la sensació que he passat un cap de setmana dins d’un petit món. M’ha servit per descobrir la història de la Teresa i per intentar entendre què porta una dona tan racional i científica a deixar-se endur per la passió espiritual i fer-se monja. Una opció de vida radical i difícil, que els de fora ens mirem amb respecte i sobretot amb moltíssimes preguntes.

Espero que alguna de les respostes les pugueu trobar a “El Convidat”, amb Teresa Forcades.

***Dilluns 26 de setembre, a les 22:25, a TV3***
.

13/09/2011: Instants previs

Categoria: General
Escrit per: Albert
M’agraden molt aquests moments d’instant previ. De nervis i d’il·lusió. De compte enrere. Falten només 6 dies per al retorn d’El Convidat, perquè dilluns a la nit s’estreni la segona temporada del programa. Ja tenim a punt 13 nous caps de setmana, 13 viatges al món més íntim de personatges que m’han obert casa seva. I una vegada més, m’he sentit un privilegiat amb tots i cada un d’ells.

He visitat Miquel Calçada als Estats Units, on viu des de fa uns mesos. També he compartit un cap de setmana amb la monja Teresa Forcades i la resta de germanes de la comunitat del monestir de Sant Benet de Montserrat. He passat dos dies a casa de l’escriptor Quim Monzó, l’home que en 58 anys, no ha tingut mai cap convidat a casa.

He passat un cap de setmana a casa de Xavier Sardà, al Maresme; a casa del músic Gerard Quintana, a Eivissa; a casa de la periodista Pilar Rahola, a Cadaqués; o a casa del pilot Isidre Esteve, a Oliana. També m’han convidat el doctor Santiago Dexeus, l’exfutbolista Carles Rexach, la dibuixant Pilarín Bayès o l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

A aquesta llista, s’hi han d’afegir dos amfitrions més encara pendents de gravació. De moment, el primer capítol que s’emetrà és el de dilluns vinent, amb el gran Quim Monzó.

Tinc moltes ganes que ho veieu, que ho puguem compartir. Em farà molta il.lusió que m’acompanyeu en aquests 13 viatges. Us espero dilluns 19 de setembre, a les 22.15h, a TV3.


*** Dilluns, 19, a les 22.15h, "El convidat" ***
.