El Convidat
Categoria: General
Escrit per: Albert
Per si us l’heu perdut o si voleu tornar-lo a veure, us penjo el capítol sencer d’”El convidat” a Siracusa, amb Miquel Calçada..
Categoria: General
Escrit per: Albert
Aquesta vegada he trigat 14 hores a arribar a casa del meu amfitrió. Dos avions i 20 graus de temperatura de diferència. He passat tres dies als Estats Units, a Siracusa, una ciutat a mig camí entre Nova York i el Canadà. Me n’he anat a veure Miquel Calçada, el català que més catalans ha anat a trobar a l’estranger. I ho he fet en el moment que ha decidit fer un parèntesi en la seva vida i instal.lar-se a l’altra punta del món per estudiar.

No sé si sempre ha tingut pressa o és que a en Miquel, tot li ha arribat abans d’hora: la professió abans que els estudis, la fama abans que l’ofici, els fills quan era molt jove. Potser per això ha decidit ara, als 46 anys, fer la vida universitària que li va faltar als 20.La neu fa boniques les ciutats. Les fa netes i silencioses. És el cas de Siracusa, una ciutat on no hi passa mai res, on mai no hi ha res a fer. Suposo que per aquest motiu, en Miquel ha triat venir-hi a estudiar i veure’s obligat a fer rutines quasi monàstiques.

Ni autògrafs, ni fotos, ni mirades indiscretes. Allà, als Estats Units, en Miquel Calçada no el reconeix ningú. En el país on tot és XXL, ell a casa hi té una cafetera petita, petita. Per a un sol cafè. És l’exemple més clar que allà hi està sol i no té gaires plans de fer vida social.En Miquel és un home viatjadíssim, però aquest viatge que ha fet és diferent a tots els altres. L’he anat a veure en el moment que ell ha decidit redescobrir-se, a la meitat de la vida. Em pregunto si hi haurà un abans i un després de Siracusa. Si es tanca una porta i se n’obre una altra. Un canvi de vida, un canvi de professió.

***Ho podreu descobrir dilluns, a les 22:30, A TV3.***
.

13/09/2011: Instants previs

Categoria: General
Escrit per: Albert
M’agraden molt aquests moments d’instant previ. De nervis i d’il·lusió. De compte enrere. Falten només 6 dies per al retorn d’El Convidat, perquè dilluns a la nit s’estreni la segona temporada del programa. Ja tenim a punt 13 nous caps de setmana, 13 viatges al món més íntim de personatges que m’han obert casa seva. I una vegada més, m’he sentit un privilegiat amb tots i cada un d’ells.

He visitat Miquel Calçada als Estats Units, on viu des de fa uns mesos. També he compartit un cap de setmana amb la monja Teresa Forcades i la resta de germanes de la comunitat del monestir de Sant Benet de Montserrat. He passat dos dies a casa de l’escriptor Quim Monzó, l’home que en 58 anys, no ha tingut mai cap convidat a casa.

He passat un cap de setmana a casa de Xavier Sardà, al Maresme; a casa del músic Gerard Quintana, a Eivissa; a casa de la periodista Pilar Rahola, a Cadaqués; o a casa del pilot Isidre Esteve, a Oliana. També m’han convidat el doctor Santiago Dexeus, l’exfutbolista Carles Rexach, la dibuixant Pilarín Bayès o l’arquitecta Benedetta Tagliabue.

A aquesta llista, s’hi han d’afegir dos amfitrions més encara pendents de gravació. De moment, el primer capítol que s’emetrà és el de dilluns vinent, amb el gran Quim Monzó.

Tinc moltes ganes que ho veieu, que ho puguem compartir. Em farà molta il.lusió que m’acompanyeu en aquests 13 viatges. Us espero dilluns 19 de setembre, a les 22.15h, a TV3.


*** Dilluns, 19, a les 22.15h, "El convidat" ***
.