El Convidat

13/10/2010: No deixa indiferent

Categoria: Xavier Gabriel
Escrit per: Albert
Veig que “El convidat” amb Xavier Gabriel no ha deixat indiferent a ningú. I ja m’agrada. Vull pensar que cada programa desperta sentiments diversos. En alguns, hi és més present la nostàlgia. N’hi ha d’altres que són més íntims. Alguns personatges generen més curiositat. Altres amaguen un interès periodístic més latent.

Cada programa és diferent. Igual que cada cap de setmana. M’agrada pensar que aquesta és la gràcia. Del programa i de la vida en general. Perquè suposo que si tots els dissabtes i diumenges els passéssim amb les mateixes persones i féssim exactament el mateix, serien molt avorrits.

Cada programa té punts en comú amb els altres, però també hi ha coses que fan únic cada capítol. En el cas de Xavier Gabriel, m’ha agradat indagar en el personatge, en la persona i en el que l’envolta. En ell i les seves circumstàncies. Tenia ganes de conviure dos dies amb ell, però també d’incidir en el retrat periodístic d’un home que diu que vol passar “inadvertit” però que, per sorpresa, em porta amb helicòpter. Un emprenedor valorat per alguns però criticat per altres.

En aquest viatge, també he trobat interessant saber alguna cosa més del caràcter de la gent del Pallars. Saber què sent la gent de Sort quan el propietari de La Bruixa d’Or agafa el seu “Biscuter” per anar a donar una volta (i em porta a mi al seu costat). Comprovar que, per molt que te’n vagis a l’espai, la sort, com totes les monedes, té la cara i la creu.

Aquí teniu el programa sencer, per si no l’heu vist o el voleu revisitar.
I la setmana que ve, “El convidat” amb Mossèn Ballarín! .
Categoria: Xavier Gabriel
Escrit per: Albert
He estat “El convidat” d’un home que coneixia poc. Abans de pujar al Pallars, a Sort, notava que Xavier Gabriel desperta molts sentiments. Però n’hi ha un que destaca entre tots: el de la curiositat per saber qui hi ha darrere el rei de la loteria. I en això ha consistit la visita: dos dies per conviure i per descobrir els misteris de l’èxit de Xavier Gabriel.Sé que Xavier Gabriel no té estudis però que ho ha provat tot per fer fortuna en els negocis. Té 52 anys i pel camí s’ha arruïnat dues vegades. A més de la loteria s’ha dedicat al màrqueting, a la publicitat, a l’hosteleria i als esports d’aventura. No té estudis però, el fenomen Gabriel, l’han estudiat escoles de negocis de tot el món. I una cosa que em va explicar i que em va deixar distret: va escriure un llibre sense haver-ne llegit cap abans.

Com és l’home que ven més loteria de tot l’estat? Com és aquest milionari que no va néixer ric? Té una vida plena de luxes? Quin és el secret del seu negoci? On viu? Ha tingut sort Xavier Gabriel a l’hora de fer diners? O se l’ha guanyada, la sort? Com és la seva família? Els diners els han canviat?

I quin cap de setmana m’espera a Sort? Si Xavier Gabriel fos americà, el seu seria el cas del típic self-made man que, per triomfar a la vida, s'ho ha hagut de fer tot ell. Si visqués a Barcelona, passaria més desapercebut. Però ell s'estima Sort i ha volgut quedar-s'hi. Penso que no ha de ser fàcil ser el més ric en un poble tan petit. Com han paït els veïns del propietari de La Bruixa d'Or el seu èxit empresarial?

Durant dos dies, he conegut un món, el d’un poble petit, Sort. I en aquest escenari he descobert els hàbits més quotidians -però també les excentricitats- d’un home, Xavier Gabriel, que per voler ser el número 1, és el centre de molts comentaris.* * *

(Dilluns, a les 22.20 h, "El convidat", a TV3)

.