El Convidat
Categoria: Gemma Mengual
Escrit per: Albert
La Gemma Mengual està a punt de tenir el seu primer fill, en Nil. Ara començarà una nova vida com a mare, amb tot el que això comporta. I s'acabarà aquesta espera de nou mesos. Els instants previs. Els que jo he viscut com a convidat. Aquells moments que ets més feliç esperant, pensant en el que vindrà. Imaginant el futur.

La Gemma m'ha obert les portes de casa seva amb la mateixa naturalitat amb què tracta els seus. M'agrada que sigui espontània. Parlar amb ella tal com ho faria amb qualsevol dona que està embarassada. Tenir la sort de conviure amb algú que potser no representa una generació, però que té molts punts en comú amb la gent de poc més de 30 anys.

He conegut de prop una dona esportista, que ha viscut més hores a la piscina que fora, que ha guanyat més medalles que ningú, però que, al cap i a la fi, té les inquietuds pròpies d'algú que serà mare. I, com a mare que serà, només em queda donar-li les gràcies pel cap de setmana que vam passar, i felicitar-la pels que vindran, que segur que seran més moguts.

Aquí teniu el capítol sencer d'"El convidat" amb la Gemma Mengual:
.
Categoria: Gemma Mengual
Escrit per: Albert


Aquesta setmana torno a ser “El convidat” d’una dona. Una dona guapa, jove, famosa, esportista, que té 30 i pocs anys, que és icona de marques publicitàries, cara de molts anuncis. Però tot això queda en un segon pla. Gemma Mengual està embarassada. La vaig a veure al principi d’aquesta nova vida. No sé si al final de la seva carrera esportiva.La Gemma, d’aquí a molt poc temps, serà mare. I això, inevitablement, ha influït en la nostra convivència. Des que m’adverteix, quan arribo, que potser es cansarà o menjarà més, fins que, al final del cap de setmana, celebrem el seu aniversari amb la família.

La Gemma està il•lusionada. M’ha explicat com se sent. Si, amb l’Enric, el pare de la criatura, ho tenien decidit o ha vingut per sorpresa. Si els embarassos també es poden sincronitzar.

Hi ha coses que li passen, però, que no ha calgut que la Gemma me les digués. Me les he trobat. És la segona vegada que visc aquella situació tan estranya –la primera va ser amb l’Eduard Punset- que el meu amfitrió se m’adorm.La Gemma encara el futur amb optimisme. Però la vida dóna moltes voltes. Va patir un problema de salut fa poc més d’un any. Un entrebanc en una vida plena d’èxits.
Des dels 8 anys, gairebé ha passat més hores dins l’aigua que fora. Entrenant que fent vida normal. Però en aquests dos dies com a convidat seu, no hi veureu cap piscina. No parlem de la natació. Poques referències a una disciplina mil•limètrica. Hem fet el que faria qualsevol noia de la seva edat un cap de setmana.

Sóc “El convidat” d’una parella, la Gemma i l'Enric, que, com tantes altres, d’aquí a poc seran pares. Amb totes les incerteses que això comporta.

***
("El convidat", dilluns a la nit, a TV3)
.