El Convidat
Categoria: Carme Ruscalleda
Escrit per: Albert
Aquí teniu el capítol del cap de setmana que vaig passar amb la Carme Ruscalleda. Amb ella, però també amb la seva família, amb els seus veïns al Carnaval, amb en Naka, el cuiner japonès, i amb tota la gent de Sant Pol que, d'una manera o altra, em van ajudar a viure dos grans dies com a convidat.


.
Categoria: Carme Ruscalleda
Escrit per: Albert
Aquesta setmana veureu un dels caps de setmana més divertits d’”El convidat”, sobretot pel que va passar diumenge. El que va ser una sorpresa per mi, crec que també ho serà per vosaltres quan veieu el capítol. Us ho explico més tard.

El repte era difícil: la Carme sempre treballa, i jo he volgut saber com és quan no treballa una dona que viu pel restaurant. Un bon exercici és mirar el capítol d’aquesta setmana comptant cada vegada que la meva amfitriona diu la paraula “feina”.La Carme m’ha acollit com un veí més. Però no he pogut dormir a casa seva perquè la té en obres. És la primera vegada que hi toca alguna cosa des que la van estrenar ara fa 34 anys, quan es va casar amb en Toni Balam, el seu marit.

He comprovat que la Carme és molt més moderna i agosarada a la cuina que no pas a la vida real. Una dona que, tot i poder, es deu haver permès molt pocs capricis. Aquella virtut tan catalana de l’austeritat, que no té res a veure amb la garreperia. Allò del: “I quina necessitat n’hi ha?”.

He pogut conèixer tres generacions de dones Ruscalleda juntes. La Mar, la més petita de totes, encara no és conscient que qui li fa el berenar, la seva àvia, és la millor cuinera del món. “Sóc una mala àvia”, es disculpa.

La relació de la Carme amb la gent de Sant Pol és molt bona. Ella, que va començar amb un supermercat al poble i ara regenta un dels millors restaurants del món, ho té com una prioritat. Aquí, a Sant Pol, és una veïna més. Una veïna disposada a arromangar-se, plena d’energia i que davant de la gent no perd mai el somriure.

I el diumenge, ara sí. Us avanço que vaig anar a Sant Pol en ple Carnaval. Que tothom anava disfressat. La Carme i tota la seva família, també. I que, com a convidat, no vaig tenir alternativa. Em tenien preparada una disfressa per mi.
***
("El convidat", dilluns a la nit, a TV3)
.