Des del 20 d’abril, la CCMA agrupa tots els canals en un sol múltiplex. Això afecta el canal TV3HD, que canvia de freqüència.
La major part de receptors de TV detectaran de manera automàtica la nova freqüència del canal TV3HD, que s’identificarà com a “TV3HD DEFINITIU” i probablement l’instal·laran al final del dial. En aquest cas, caldrà buscar-lo per col·locar-lo en la posició desitjada. En la resta de receptors de TV, per poder-lo visionar, caldrà fer la resintonia manual, o bé l’automàtica.

null

Per facilitar les feines d’ajustament i resintonització, es mantindrà fins al 31 de maig el senyal de TV3HD en la seva antiga ubicació. Fins que acabi aquest període de convivència de les dues freqüències, nova i antiga, el canal de TV3HD apareixerà dos cops en el dial: d’una banda, el nou i definitiu, senyalitzat com TV3HD DEFINITIU, i, de l’altra, l’antic, senyalitzat com TV3HD RESINTONITZA (en alguns casos simplement TV3HD). Després, només es mantindrà el marcat com a “Definitiu” i TV3HD desapareixerà de la freqüència antiga.
En el cas de la Vall d’Aran, l’informatiu en llengua aranesa de 15’ que cada divendres s’emet dins del TN Comarques passa a veure’s a través de la nova freqüència de TV3 HD, la que cal buscar com a canal “TV3HD DEFINITIU”, i ja no es podrà veure pel canal que desapareixerà. Durant tot aquest procés, aquest informatiu específic per a la Vall d’Aran també es continuarà veient, amb normalitat, a través del canal de TV3 en definició estàndard (SD).