Alguns comunicats que s’han rebut al Servei d’Atenció a l’Audiència posen de manifest alguns problemes a l’hora de visionar el documental “Las cloacas de Interior” per mitjà d’internet. Els problemes per poder veure el documental a l’entorn digital, tant en directe com en diferit, tenen a veure amb els drets de difusió digital del documental. Un dels criteris de negociació d’aquests drets és el geoblocatge, que especifica des de quins territoris es pot veure el contingut, i en aquest cas concret que ens ocupa, quedaven restringits només a Catalunya.
Per tant, quan un usuari vol veure un vídeo des de qualsevol dispositiu, el servidor de vídeo de TV3 demana la localització al dispositiu de l’usuari. En funció d’aquesta informació, li serveix el contingut o, en cas contrari, emet un missatge de “contingut no disponible”. En el cas de la restricció geogràfica per Catalunya, sovint la informació que donen alguns proveïdors d’accés a internet és errònia i es localitza fora del nostre àmbit geogràfic quan en realitat l’usuari és a Catalunya. Com que el servidor de vídeo rep aquesta informació, interpreta que l’usuari és fora de Catalunya i no li deixa veure el contingut per no incomplir els drets de difusió.
La política de negociació de drets digitals de TV3 intenta garantir la màxima difusió dels continguts, i sempre que es pot els vídeos estan disponibles per a tot el món.

“Las cloacas de Interior”

D’altra banda, les xifres del documental “Las cloacas de Interior”, que es va emetre dins el programa “Sense ficció” de TV3, van ser espectaculars i l’han convertit en líder indiscutible d’aquest dimarts. En total, 1.248.000 persones van veure el programa en algun moment de la seva emissió, en què va arribar als 766.000 espectadors de mitjana i a un 30,1% de quota de pantalla.
Aquest bon resultat s’emmarca en un dimarts amb TV3 com a líder del dia, amb un 15,6% de quota, en què quatre programes de la cadena se situen al capdavant del rànquing dels més vistos del dia. Després de la primera posició del “Sense ficció”, en segon lloc se situa el “TN vespre”, amb 503.000 espectadors i un 25,6%. A continuació, el “TN migdia”, amb 394.000 i un 22,7%, i el “TN comarques”, amb 304.000 i 20,9. Després de l’emissió del documental, el programa “La gent normal”, que va tractar del tema de no tenir fills per voluntat pròpia, també va batre el rècord d’audiència, amb 235.000 espectadors i un 13,9 de quota.
Amb aquest documental, una producció de Mediapro dirigida per Jaume Roures, el “Sense ficció” va fer el rècord històric en directe per internet i va ser vist per prop de 8.000 usuaris únics. A la carta, aquest matí ja acumula més de 6.600 reproduccions de vídeo i se situa entre els continguts més vistos de la setmana.
A Twitter, l’etiqueta #CloacasInteriorTV3 va ser el tema més comentat a nivell mundial durant més de tres hores. A més, segons dades de KANTAR Media, va ser el programa més comentat del dia a tot Espanya amb 57.200 missatges, que van obtenir 6 milions d’impressions.

A través d'aquest enllaç del nostre portal poden accedir al documental "La cloacas de Interior".