Televisió de Catalunya estrena al setembre un nou format per al “TN comarques” i això ha motivat diverses consultes a la Defensora de l’Audiència de la CCMA, sobretot pel que fa referència a la desaparició de les desconnexions locals i al paper de les delegacions territorials.
L’objectiu d’aquest canvi és donar més temps i més difusió a la informació del territori, amb una edició d’abast nacional, dirigida per Núria Solé, que començarà al voltant de les 13.45 i que enllaçarà directament amb el “TN migdia”.

Núria Solé

Això implica que el format actual, un bloc de 14 minuts en emissió nacional i set minuts de desconnexió des de les diferents delegacions, passa a convertir-se en un informatiu global de 40 minuts que abastarà tot el territori, donant preferència a les informacions en directe i des de l’exterior, potenciant, a més, la difusió a través de les xarxes socials i augmentant la presència de les diferents àrees territorials.
Per tant, el nou “TN Comarques” representa un important pas endavant a l’hora de mostrar la realitat del territori i, de fet, lluny de rebaixar les informacions i el pes de les delegacions, el que fa és potenciar-les i donar encara més protagonisme a les comarques explicant el que passa des del lloc on passa.
D’altra banda, l’edició del “TN comarques” en aranès per a la Vall d’Aran mantindrà la seva programació pròpia setmanal, els divendres al migdia.