Atenció a l'Audiència El blog de la Defensora de l'Audiència

21/07/2017
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
Després de l’èxit d’audiència que va registrar l’emissió de “Las cloacas de Interior” dins el programa Sense ficció del passat dimarts, dia 18, TV3 tornarà a emetre el documental aquest dissabte, dia 22 de juliol, a les 21.55.

“Las cloacas de Interior”

A més, “Las cloacas de Interior” es pot veure per internet des de qualsevol indret. Els drets d’emissió digital s’han ampliat a tot el món, i així queden resoltes les dificultats per veure el documental que, d’entrada, estaven restringits a Catalunya. La política de negociació de drets digitals de TV3 intenta garantir la màxima difusió dels continguts i, sempre que es pot, els vídeos estan disponibles per a tot el món.

A través d'aquest enllaç del nostre portal poden accedir al documental "La cloacas de Interior".
12/07/2017
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
Televisió de Catalunya estrena al setembre un nou format per al “TN comarques” i això ha motivat diverses consultes a la Defensora de l’Audiència de la CCMA, sobretot pel que fa referència a la desaparició de les desconnexions locals i al paper de les delegacions territorials.
L’objectiu d’aquest canvi és donar més temps i més difusió a la informació del territori, amb una edició d’abast nacional, dirigida per Núria Solé, que començarà al voltant de les 13.45 i que enllaçarà directament amb el “TN migdia”.

Núria Solé

Això implica que el format actual, un bloc de 14 minuts en emissió nacional i set minuts de desconnexió des de les diferents delegacions, passa a convertir-se en un informatiu global de 40 minuts que abastarà tot el territori, donant preferència a les informacions en directe i des de l’exterior, potenciant, a més, la difusió a través de les xarxes socials i augmentant la presència de les diferents àrees territorials.
Per tant, el nou “TN Comarques” representa un important pas endavant a l’hora de mostrar la realitat del territori i, de fet, lluny de rebaixar les informacions i el pes de les delegacions, el que fa és potenciar-les i donar encara més protagonisme a les comarques explicant el que passa des del lloc on passa.
D’altra banda, l’edició del “TN comarques” en aranès per a la Vall d’Aran mantindrà la seva programació pròpia setmanal, els divendres al migdia.

07/10/2014
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
En resposta als missatges rebuts en referència a la desaparició de la graella del programa "El medi ambient" cal dir que Televisió de Catalunya treballa de manera constant per mantenir el seu lideratge i això implica anar incorporant canvis en la programació. En aquest cas, els canvis seran mínims pel que fa a l’afectació dels continguts, ja que les temàtiques habituals del programa “El medi ambient” es mantenen en la nova temporada dins la graella de TV3. Des del dia 8 de setembre, el programa “Espai terra” s’emet de dilluns a divendres entre les 13.30 i les 14.00 hores amb la idea de mantenir la seva línia habitual, incorporant novetats, una nova imatge i, a més, integrant els continguts referits a l’ecologia, la natura i la ciència que tractava “El medi ambient”.
Adelina Castillejo Garnés
Defensora de l’Audiència
Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals

El medi ambient
19/04/2013
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
Últimament han aparegut diverses crítiques d’espectadors sobre determinats comportaments i actituds dels protagonistes de “Polseres vermelles”, en aquesta segona temporada. Comportaments i actituds que contrasten amb els de la primera entrega i que, en opinió d’aquests espectadors, podrien ser contraris als valors de la sèrie. En primer lloc, hem de dir que els Polseres ja no són aquelles nens que vam conèixer ens els tretze primers episodis, valents i madurs en algunes situacions, però innocents i infantils en altres. Ara aquells nens s’han fet grans i són uns adolescents, amb les hormones disparades i amb tot el que això comporta. Si l’adolescència ja és un període difícil, encara ho és més quan es pateixen malalties que, d’entrada, et canvien el cos i, de retruc, la vida. Els adolescents, sense voler generalitzar, són rebels, contestataris, viscerals, suporten malament la disciplina i l’autoritat, no solen acceptar els consells i sempre volen tenir l’última paraula. Els Polseres responen més o menys a aquest perfil psicològic de l’arquetip adolescent, però alterat per l’agressió de malalties greus que causen estralls en els seus cossos joves i en el seu esperit.


Polseres Vermelles TV3

En aquesta segona temporada, els Polseres viuen els conflictes propis de l’adolescència, però amplificats per les situacions traumàtiques que els ha tocat viure. Això fa que sovint estiguin rebotats amb el món i amb les persones que els envolten, que els conflictes es radicalitzin i que les situacions que els afecten es portin a l’extrem. D’aquí les explosions de mal geni, les paraulotes i males maneres, i les conductes poc exemplars en moments de ràbia i frustració. I també l’extrem contrari: la gresca, les bretolades, el descontrol i les hormones a flor de pell en els moments d’eufòria i exaltació. Els Polseres són herois, però també són humans i es comporten com els joves immadurs que són, no ho oblidem; i això fa que els trobem adorables o antipàtics, segons les circumstàncies.

Polseres Vermelles TV3

En segon lloc, hem de dir que tots aquests conflictes, tot aquest enfrontament entre els Polseres i el seu món, respon a les necessitats dramàtiques de la ficció. El conflicte és la llavor del drama. Sense conflicte no hi ha drama, no hi ha ficció dramàtica. El grau d’intensitat del conflicte i com el viuen els personatges determinen com vivim la ficció els espectadors. En aquest sentit, “Polseres vermelles” és una sèrie dramàtica que tracta situacions molt dures en la vida de les persones, i les mostra des del punt de vista de qui les pateixen, que són nois i noies joves, com la majoria dels seus espectadors. Som conscients que això té el seu risc, però també és el que la fa una sèrie tan especial i pròxima als seus seguidors, i és una de les claus del seu èxit.

Certament, en alguns moments d’aquesta segona temporada hi pot haver comportaments poc exemplars per part dels Polseres, que són fruit, com hem dit, de les necessitats dramàtiques de l’argument. Però els mals comportaments també poden servir d’exemple del que no s’ha de fer. Fer-ho veure als més joves forma part de la tasca educativa dels pares. En qualsevol cas, estem convençuts que això no va en contra dels valors que transmet “Polseres vermelles”: la força de l’amistat, la lluita contra les dificultats, l’afany de superació i tot el que ens va robar el cor a la primera temporada continua viu.

Polseres Vermelles TV3

Malgrat l’esforç per fer que la qualitat de les nostres sèries estigui a l’alçada de les expectatives dels espectadors, també hem d’admetre que cometem errors. El descuit en l’ús dels cinturons de seguretat quan els Polseres viatgen en furgoneta és un error que no té justificació i pel qual els demanem disculpes.

Valorem i agraïm els seus comentaris que ens ajuden a millorar i refermen el nostre compromís de qualitat amb l’audiència.

SAA
19/10/2012
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
El programa Espai Terra de TV3 va posar en marxa dilluns dia 15 d’octubre El Joc de Catalunya que ha comportat consultes dels participants en referència a problemes amb el registre i amb les notificacions.


El Joc de Catalunya

1- El registre del joc
No es pot utilitzar el registre general d’accés als portals de la Corporació Catalana de Mitjans de Comunicació i cal registrar-se utilitzant les caixetes que hi ha a la pàgina del joc, a sota del logotip (les que es veuen marcades en la imatge)

2 - Puntuació
Els punts no es sumen de manera immediata després de respondre la pregunta. Pugen al compte personal una vegada per setmana, habitualment els divendres a les 8 del vespre, quan es tanca el termini de resposta.

3.-Franges horàries de resposta
El Joc de Catalunya té unes franges horàries que sumen punts (de més a menys), en funció del dia i hora en que s’hi participa. Fins ara si es volia aconseguir la màxima puntuació, s’havia de respondre correctament en una hora dins la primera hora després de formular la pregunta (el dilluns de les 8 a les 9 del vespre). Aquest horari s'ha ampliat en tres hores, és a dir de les 8 del vespre a les 12 de la nit de dilluns per tal d’afavorir les possibilitats de participació i reduir l’impacte puntual de les votacions en la xarxa.

4 – Altres problemes
Si es detecten altres problemes com que el joc es penja o es bloqueja, poden ser deguts al propi servidor de cada usuari o a una sobrecàrrega puntual per la qual cosa es recomana tornar-ho a intentar més tard.
11/10/2012
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
Televisió de Catalunya lamenta que les imatges i el contingut de l’entrevista a l’escriptor Jair Domínguez, emesa en el programa del canal 33 “Bestiari il•lustrat” de dimarts, 9 d’octubre, amb el títol “Paraules que maten”, hagin estat ofensius i hagin pogut ferir la sensibilitat de les persones i institucions al•ludides.

La direcció de TVC considera que les imatges atempten contra els principis ètics i democràtics que regeixen els seus programes i canals i rebutja qualsevol al•lusió a la violència.

Així mateix, TVC ha retirat les imatges de tots els seus portals web i garanteix que aquestes imatges no tornaran a ser emeses.

Davant d’aquests fets, la directora del programa ha presentat la dimissió, que la direcció de TVC ha acceptat.

TV3

Els professionals de Televisió de Catalunya treballen d’acord amb el marc d’actuació recollit en el Llibre d’Estil de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, on s’especifica el següent:

Els mitjans de la CCMA, complint el compromís de fer-nos presents entre la societat de Catalunya i esdevenir referent de prestigi, tenen la vocació d’oferir continguts d’entreteniment i ficció de qualitat.
Per la capacitat de penetració que aquests continguts tenen en la societat, i en aplicació dels nostres principis generals, ens comprometem a elaborar i difondre productes de ficció i entreteniment que, amb la llibertat de creació com a divisa fonamental, no contradiguin la responsabilitat social que assumim” (Manual d’ús. Punt 1.3.1. Valors en els continguts d’entreteniment i ficció).


Per evitar situacions no desitjades com aquesta, Televisió de Catalunya revisarà les mesures de control ja existents sobre tots els seus continguts.

SAA
22/06/2012
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
Al Servei d’Atenció a l’Audiència es reben sovint comunicats dels espectadors que evidencien una certa confusió i pregunten com s’ha de fer per participar als concurs del programa Espai Terra si no es disposa de Facebook. Aquesta resposta aclareix que hi ha altres vies i no només una solució única.

Espai Terra


Gràcies per l'interès i per haver contactat amb nosaltres a través del Servei d'Atenció a l'Audiència.
Els concursos de l'"Espai Terra" s'anuncien a les xarxes, però no s'hi participa a través d'aquestes. Pot comprovar que des de la pestanya de "Concursos" del grup de Facebook del programa pot participar-hi, sense necessitat de fer-se'n membre. Des d'aquí es redirecciona directament a la pàgina web del programa on trobarà els diferents concursos.
Un cop cliqui sobre la icona corresponent, s'obrirà una plana amb el formulari de participació. Li recordem que les respostes, així com el nom dels guanyadors, s'anuncien en antena durant el programa de l'endemà de l'emissió corresponent.
Tot esperant haver aclarit els seus dubtes, agraïm la seva participació i li desitgem molta sort.


SAA


20/06/2012
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
El Servei d’Atenció a l’Audiència no només gestiona queixes. També hi ha qui se sent feliç amb la feina que fan els professionals de TVC i el grup d’emissores de Catalunya Ràdio i, tot i que és més habitual queixar-se que felicitar, arriben comunicats elogiosos que també val la pena reproduir.
Aquests van adreçats al programa Singulars que dirigeix i presenta Jaume Barberà.

Jaume Barberà

Com sempre moltes felicitats al Sr. Jaume Barberà i a tot l´equip per portar-nos aquest convidats de saviesa( Emilio Lladó) que ens satisfan el nostre ànim i podem ser una mica més optimistes amb la situació actual. Queden persones integres !!! Sembla mentida però és així.
Moltes gràcies a tots i totesGràcies per existir! No és la primera vegada que vos escric emocionada per la qualitat del vostre programa i convidats.
Gràcies de veritat.

SAA
12/06/2012
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
Al Servei d'Atenció a l'Audiència (SAA) s’han rebut algunes crítiques en referència a l’etòleg que apareix a l’espai Veterinaris.
Si bé és cert que les opinions són lliures i, per tant, es poden matisar però no combatre, no passa el mateix quan s’ataca l’activitat o la professionalitat de les persones, per la qual cosa el SAA, amb la col•laboració de l’equip del programa, ha preparat una resposta que explica amb detall aquesta qüestió i que esvaeix qualsevol ombra de dubte.

Gos - Foto : Walala Pancho

Televisió de Catalunya respecta profundament les opinions dels diferents col•lectius professionals i que, sense ànim d’establir debats sobre diferents corrents i diverses maneres d’afrontar els problemes, podem dir-li que Marcos Fernández té una experiència com a etòleg de gossos reconeguda des de fa 13 anys per l'Associació Nacional d'Ensinistradors Canins Professionals. És mestre instructor reconegut per l'Associació Finològica i ensinistrador professional per la Reial Associació Canina Catalana.
Durant aquests 13 anys d’exercici de la professió, el Marcos Fernández ha millorat la qualitat de vida de més de 500 gossos, per la qual cosa creiem que la seva vàlua professional queda més que acreditada per participar en el programa d'entreteniment "Veterinaris".
Tot i així, valorem les opinions de l'audiència i acceptem els seus suggeriments ja que ens ajuden a millorar la nostra programació.
SAA
01/06/2012
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
No sempre plou a gust de tothom i per això el fet de programar nous programes i, en aquest cas, noves sèries de ficció desperta sempre comentaris enfrontats. Hi ha qui les triba fantàstiques i hi ha a qui no li agraden gens.
Un cas recent ha estat la sèrie Gran Nord que ha rebut comentaris elogiosos i crítiques enceses. En aquest últim cas i amb la col•laboració dels responsables del departament de dramàtics, es va crear aquesta resposta.

Gran Nord

En relació al seu comentari, dir-li que en el conjunt de la nostra ficció procurem que hi hagi varietat de gèneres, de temàtiques i de registres. Això ens permet trobar sèries com "Porca Misèria", "Infidels", "Ventdelplà", "La sagrada família", "Polseres vermelles", "KMM" o la mateixa telenovel•la, "La Riera", que tenen plantejaments i estructures diferents i, per tant, és lògic que unes connectin més amb un determinat públic que d'altres. El que resulta pràcticament impossible és interessar per igual a tothom amb cadascuna de les nostres sèries i per això en fem de diferents, procurant sempre, això sí, mantenir l’estàndard de qualitat que sempre han tingut les nostres produccions de ficció.
SAA
| Entrades anteriors

Enllaços patrocinats