Atenció a l'Audiència El blog de la Defensora de l'Audiència

19/04/2018
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Des del 20 d’abril, la CCMA agrupa tots els canals en un sol múltiplex. Això afecta el canal TV3HD, que canvia de freqüència.
La major part de receptors de TV detectaran de manera automàtica la nova freqüència del canal TV3HD, que s’identificarà com a “TV3HD DEFINITIU” i probablement l’instal·laran al final del dial. En aquest cas, caldrà buscar-lo per col·locar-lo en la posició desitjada. En la resta de receptors de TV, per poder-lo visionar, caldrà fer la resintonia manual, o bé l’automàtica.

null

Per facilitar les feines d’ajustament i resintonització, es mantindrà fins al 31 de maig el senyal de TV3HD en la seva antiga ubicació. Fins que acabi aquest període de convivència de les dues freqüències, nova i antiga, el canal de TV3HD apareixerà dos cops en el dial: d’una banda, el nou i definitiu, senyalitzat com TV3HD DEFINITIU, i, de l’altra, l’antic, senyalitzat com TV3HD RESINTONITZA (en alguns casos simplement TV3HD). Després, només es mantindrà el marcat com a “Definitiu” i TV3HD desapareixerà de la freqüència antiga.
En el cas de la Vall d’Aran, l’informatiu en llengua aranesa de 15’ que cada divendres s’emet dins del TN Comarques passa a veure’s a través de la nova freqüència de TV3 HD, la que cal buscar com a canal “TV3HD DEFINITIU”, i ja no es podrà veure pel canal que desapareixerà. Durant tot aquest procés, aquest informatiu específic per a la Vall d’Aran també es continuarà veient, amb normalitat, a través del canal de TV3 en definició estàndard (SD).19/07/2017
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Alguns comunicats que s’han rebut al Servei d’Atenció a l’Audiència posen de manifest alguns problemes a l’hora de visionar el documental “Las cloacas de Interior” per mitjà d’internet. Els problemes per poder veure el documental a l’entorn digital, tant en directe com en diferit, tenen a veure amb els drets de difusió digital del documental. Un dels criteris de negociació d’aquests drets és el geoblocatge, que especifica des de quins territoris es pot veure el contingut, i en aquest cas concret que ens ocupa, quedaven restringits només a Catalunya.
Per tant, quan un usuari vol veure un vídeo des de qualsevol dispositiu, el servidor de vídeo de TV3 demana la localització al dispositiu de l’usuari. En funció d’aquesta informació, li serveix el contingut o, en cas contrari, emet un missatge de “contingut no disponible”. En el cas de la restricció geogràfica per Catalunya, sovint la informació que donen alguns proveïdors d’accés a internet és errònia i es localitza fora del nostre àmbit geogràfic quan en realitat l’usuari és a Catalunya. Com que el servidor de vídeo rep aquesta informació, interpreta que l’usuari és fora de Catalunya i no li deixa veure el contingut per no incomplir els drets de difusió.
La política de negociació de drets digitals de TV3 intenta garantir la màxima difusió dels continguts, i sempre que es pot els vídeos estan disponibles per a tot el món.

“Las cloacas de Interior”

D’altra banda, les xifres del documental “Las cloacas de Interior”, que es va emetre dins el programa “Sense ficció” de TV3, van ser espectaculars i l’han convertit en líder indiscutible d’aquest dimarts. En total, 1.248.000 persones van veure el programa en algun moment de la seva emissió, en què va arribar als 766.000 espectadors de mitjana i a un 30,1% de quota de pantalla.
Aquest bon resultat s’emmarca en un dimarts amb TV3 com a líder del dia, amb un 15,6% de quota, en què quatre programes de la cadena se situen al capdavant del rànquing dels més vistos del dia. Després de la primera posició del “Sense ficció”, en segon lloc se situa el “TN vespre”, amb 503.000 espectadors i un 25,6%. A continuació, el “TN migdia”, amb 394.000 i un 22,7%, i el “TN comarques”, amb 304.000 i 20,9. Després de l’emissió del documental, el programa “La gent normal”, que va tractar del tema de no tenir fills per voluntat pròpia, també va batre el rècord d’audiència, amb 235.000 espectadors i un 13,9 de quota.
Amb aquest documental, una producció de Mediapro dirigida per Jaume Roures, el “Sense ficció” va fer el rècord històric en directe per internet i va ser vist per prop de 8.000 usuaris únics. A la carta, aquest matí ja acumula més de 6.600 reproduccions de vídeo i se situa entre els continguts més vistos de la setmana.
A Twitter, l’etiqueta #CloacasInteriorTV3 va ser el tema més comentat a nivell mundial durant més de tres hores. A més, segons dades de KANTAR Media, va ser el programa més comentat del dia a tot Espanya amb 57.200 missatges, que van obtenir 6 milions d’impressions.

A través d'aquest enllaç del nostre portal poden accedir al documental "La cloacas de Interior".
19/03/2014
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Al Servei d’Atenció a l’Audiència estem rebent diferents consultes relacionades amb el fet que des de diferents punts de Catalunya veuen les notícies de Barcelona en les desconnexions dels Telenotícies comarques.

TN Comarques

Això succeeix pel fet de tenir sintonitzada TV3 pel canal HD de l’aparell de televisió. La tecnologia HD no permet fer aquesta discriminació territorial per la qual cosa es veuen sempre les informacions de l’emissió de Barcelona.

Per tal d’accedir a les desconnexions dels TN Comarques cal sintonitzar la programació pel canal de TV3 que no és HD.

01/06/2012
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
L’anunci del tancament de les emissions de TV3 via satèl•lit va provocar una pluja de comunicats amb tota mena de dubtes i casuístiques concretes que afectaven a tots els estadis del procés.
Amb estreta col•laboració amb els serveis tècnics, el SAA va crear un petit manual d’us que recollia les preguntes més freqüents i les corresponents respostes. A banda d’això, i en casos específics que ho requerien, també es donava resposta personalitzada i concreta als comunicats rebuts.

Satèl·lit - Foto. Maniy

Quin dia tanquen les emissions per satèl•lit?

A las 0.00 hores del dia 1 de maig del 2012.


El canal es deixa d’emetre?

No. TV3 CAT continuarà les seves emissions per TDT a Balears, per cable i xarxes de televisió IP a Espanya i per Internet a tot el món.


Sóc abonat de Digital +. Podré seguir veient TV3 CAT?

No. Digital + es una plataforma de televisió de pagament via satèl•lit i no es podrà sintonitzar el canal.


Sóc abonat de televisió per cable a Espanya (Ono, Imagenio, Euskaltel, Orange o R). Podré seguir veient TV3 CAT ?

Tenim garantida la continuïtat amb tots els operadors, excepte amb R, a Galícia, que encara no ho ha confirmat.


Tinc una antena parabòlica orientada a Astra o a Hispasat. Podré seguir veient TV3 CAT?

No. Es tanquen totes les emissions per satèl•lit.

Què haig de fer per seguir veient TV3 CAT?

Si vius a Espanya podràs sintonitzar les emissions a través dels operadors de cable (ONO, Euskaltel) o de televisió IP (Imagenio, Orange). Si vius fora d’Espanya et podràs connectar a Internet i veure el canal en el televisor si tens una línea de ADSL i algun dispositiu que permeti connectar-se al televisor.

També pots veure TV3 CAT a través de Tv3 a la carta i de les aplicacions per Iphone i Ipad i Android.


Satèl·lit - Foto: Whatever

Visc fora d’Espanya i veig TV3 CAT pel cable. El seguiré veient?

No és segur. Els operadors de cable de fora d’Espanya obtenen el senyal de TV3 CAT a través del satèl•lit i el distribueixen a través de la seva xarxa. Ara estem analitzant amb ells si hi ha mitjans alternatius perquè puguin captar el senyal.


Què haig de fer per connectar les emissions al televisor?


Per connectar TV3CAT al televisor es necessiten: una connexió a Internet suficient, un televisor preferiblement amb entrada HDMI i un dispositiu d’accés a Internet.

Connexió a Internet mínima recomanada.

- Per garantir una bona recepció de TV3CAT recomanem disposar d’una línia de connexió amb el proveïdor d’Internet (ADSL, cable...) amb un ample de banda de baixada de com a mínim 3Mb/s garantits. Per verificar que es compleix aquest requisit suggerim realitzar un test de velocitat de la connexió, com per exemple el que ofereix la “Asociación de Internautas” (http://www.internautas.org/testvelocidad/).
-
Quan s’estigui reproduint TV3 CAT s’ha d’evitar fer servir simultàniament altres serveis que requereixin un ample de banda important, com per exemple P2P, altres streamings de vídeo, etc. No seguir aquesta recomanació podria afectar negativament la qualitat del servei de TV3CAT.


Satèl·lit - Foto: Cesar e Camilla

Televisors compatibles
- Qualsevol televisor que disposi d’un connector HDMI d’entrada. Si no tens connexió HDMI pots usar les següents connexions:
- Un cable VGA per al senyal de vídeo i un cable d’àudio analògic RCA de 3,5 mm per al senyal d’àudio
- Un cable VGA-Compost per al senyal de vídeo i un cable d’àudio analògic RCA de 3,5 mm per al senyal d’àudio
- Un cable DVI-HDMI o DVI-VGA per al senyal de vídeo i un cable d’àudio analògic RCA de 3,5 mm per al senyal d’àudio
Per a més referències, pots consultar la documentació del fabricant del teu televisor o del teu dispositiu connectable

Tinc connexió HDMI, i veig el vídeo però no sento so
Si has connectat el teu dispositiu a internet i el teu televisor amb un cable HDMI però no sents el so:

- Assegura’t que el so del teu dispositiu i del televisor no estan a zero o al mínim
- Assegura’t que el teu ordinador o dispositiu està enviant també el so al televisor. Amb Windows 7 o Windows Vista pots mirar-ho seguint aquesta ruta
INICIA > TAULER DE CONTROL > HARDWARE I SO > SO
Mira si apareix el teu televisor i comprova que sigui el dispositiu predeterminat. Si no ho és, fes servir el botó “Predeterminar” per seleccionar el teu televisor.


Quins dispositius es poden connectar al televisor?

TV3CAT es pot reproduir en diversos dispositius multimèdia amb accés a Internet i que disposin d’una sortida HDMI per a la connexió al televisor. Pots veure els dispositius que suporten tecnologia HLS aquí [link a tv3.cat/mon/mon]


On puc consultar més informació?

Anirem actualitzant la informació a www.tv3.cat/mon

SAA
|

Enllaços patrocinats