Atenció a l'Audiència El blog de la Defensora de l'Audiència

17/09/2019
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: General
Atenent una creixent preocupació social, la petició del Consell de l’Audiovisual de Catalunya i del Col·legi de Metges de Catalunya i l’esperit de la resolució 220/XII, de 20 de desembre de 2018, del Parlament de Catalunya sobre la protecció dels Infants, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals ha optat per eliminar la publicitat d'apostes i jocs en línia en tots els seus mitjans per tal d’aportar un element viu i actiu de protecció que incideixi de manera directa en un determinat sector de l’audiència, molt més vulnerable davant dels riscos d’addicció que es deriven d’aquesta mena de productes que creixen de manera exponencial


La CCMA ha decidit no emetre més publicitat d’apostes i jocs en línia en cap dels seus mitjans


L’informe del CAC “Anàlisi de la presència de de continguts de promoció del joc i les apostes en línia” posava de manifest que el 45,3% dels anuncis de jocs i apostes en línia s’estan emetent en horari protegit i que, a més, utilitzen estratègies molt agressives de captació de clients. També recull que gairebé el 40% dels jugadors patològics s’inicia en el joc abans dels 18 anys. Això vol dir que emetre aquests anuncis fa que nens, adolescents i joves es vegin exposats a la recepció constant i sense restriccions d’aquests missatges, ja que la regulació audiovisual actual permet la seva difusió en franges d’emissió d’esdeveniments esportius.
En aquest sentit doncs, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals s’ha avançat a la normativa i ha traslladat a la direcció de Màrqueting i Vendes les indicacions necessàries per tal d’evitar l’emissió i les futures contractacions de publicitat sobre joc i apostes en línia als mitjans de la CCMA. Aquesta mesura va entrar en vigor el passat 30 de juny per tal de respectar la vigència dels contractes signats prèviament.
19/04/2018
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Des del 20 d’abril, la CCMA agrupa tots els canals en un sol múltiplex. Això afecta el canal TV3HD, que canvia de freqüència.
La major part de receptors de TV detectaran de manera automàtica la nova freqüència del canal TV3HD, que s’identificarà com a “TV3HD DEFINITIU” i probablement l’instal·laran al final del dial. En aquest cas, caldrà buscar-lo per col·locar-lo en la posició desitjada. En la resta de receptors de TV, per poder-lo visionar, caldrà fer la resintonia manual, o bé l’automàtica.

null

Per facilitar les feines d’ajustament i resintonització, es mantindrà fins al 31 de maig el senyal de TV3HD en la seva antiga ubicació. Fins que acabi aquest període de convivència de les dues freqüències, nova i antiga, el canal de TV3HD apareixerà dos cops en el dial: d’una banda, el nou i definitiu, senyalitzat com TV3HD DEFINITIU, i, de l’altra, l’antic, senyalitzat com TV3HD RESINTONITZA (en alguns casos simplement TV3HD). Després, només es mantindrà el marcat com a “Definitiu” i TV3HD desapareixerà de la freqüència antiga.
En el cas de la Vall d’Aran, l’informatiu en llengua aranesa de 15’ que cada divendres s’emet dins del TN Comarques passa a veure’s a través de la nova freqüència de TV3 HD, la que cal buscar com a canal “TV3HD DEFINITIU”, i ja no es podrà veure pel canal que desapareixerà. Durant tot aquest procés, aquest informatiu específic per a la Vall d’Aran també es continuarà veient, amb normalitat, a través del canal de TV3 en definició estàndard (SD).11/10/2017
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: General
L’èxit que dia a dia aconsegueix la sèrie “Merlí” arreu ha afavorit que s’hagin obert nous acords de distribució amb grans plataformes del sector audiovisual internacional. Aquests acords han fet que hagin variat les condicions d’accés a la sèrie i això es concreta en el fet que els drets d’emissió i distribució quedin restringits a partir d’ara, pel que fa al consum digital, al territori espanyol. Per aquesta raó, ja no es podrà veure fora d’Espanya cap de les temporades de la sèrie ni a través del servei TV3alacarta ni a través del canal de YouTube.

Merlí

Aquest nou marc dels drets d’emissió i distribució també afecta el canal internacional TV3CAT, que es pot veure fora de Catalunya a través de TDT o plataformes de cable en diferents territoris de l’estat. En aquests territoris, l’audiència pot seguir “Merlí” a través del web de TV3, a través de l’app per a mòbils i tauletes i a través de l’aplicació per a les TV connectades.
La CCMA lamenta les molèsties que això pugui ocasionar.
21/07/2017
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
Després de l’èxit d’audiència que va registrar l’emissió de “Las cloacas de Interior” dins el programa Sense ficció del passat dimarts, dia 18, TV3 tornarà a emetre el documental aquest dissabte, dia 22 de juliol, a les 21.55.

“Las cloacas de Interior”

A més, “Las cloacas de Interior” es pot veure per internet des de qualsevol indret. Els drets d’emissió digital s’han ampliat a tot el món, i així queden resoltes les dificultats per veure el documental que, d’entrada, estaven restringits a Catalunya. La política de negociació de drets digitals de TV3 intenta garantir la màxima difusió dels continguts i, sempre que es pot, els vídeos estan disponibles per a tot el món.

A través d'aquest enllaç del nostre portal poden accedir al documental "La cloacas de Interior".
19/07/2017
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Alguns comunicats que s’han rebut al Servei d’Atenció a l’Audiència posen de manifest alguns problemes a l’hora de visionar el documental “Las cloacas de Interior” per mitjà d’internet. Els problemes per poder veure el documental a l’entorn digital, tant en directe com en diferit, tenen a veure amb els drets de difusió digital del documental. Un dels criteris de negociació d’aquests drets és el geoblocatge, que especifica des de quins territoris es pot veure el contingut, i en aquest cas concret que ens ocupa, quedaven restringits només a Catalunya.
Per tant, quan un usuari vol veure un vídeo des de qualsevol dispositiu, el servidor de vídeo de TV3 demana la localització al dispositiu de l’usuari. En funció d’aquesta informació, li serveix el contingut o, en cas contrari, emet un missatge de “contingut no disponible”. En el cas de la restricció geogràfica per Catalunya, sovint la informació que donen alguns proveïdors d’accés a internet és errònia i es localitza fora del nostre àmbit geogràfic quan en realitat l’usuari és a Catalunya. Com que el servidor de vídeo rep aquesta informació, interpreta que l’usuari és fora de Catalunya i no li deixa veure el contingut per no incomplir els drets de difusió.
La política de negociació de drets digitals de TV3 intenta garantir la màxima difusió dels continguts, i sempre que es pot els vídeos estan disponibles per a tot el món.

“Las cloacas de Interior”

D’altra banda, les xifres del documental “Las cloacas de Interior”, que es va emetre dins el programa “Sense ficció” de TV3, van ser espectaculars i l’han convertit en líder indiscutible d’aquest dimarts. En total, 1.248.000 persones van veure el programa en algun moment de la seva emissió, en què va arribar als 766.000 espectadors de mitjana i a un 30,1% de quota de pantalla.
Aquest bon resultat s’emmarca en un dimarts amb TV3 com a líder del dia, amb un 15,6% de quota, en què quatre programes de la cadena se situen al capdavant del rànquing dels més vistos del dia. Després de la primera posició del “Sense ficció”, en segon lloc se situa el “TN vespre”, amb 503.000 espectadors i un 25,6%. A continuació, el “TN migdia”, amb 394.000 i un 22,7%, i el “TN comarques”, amb 304.000 i 20,9. Després de l’emissió del documental, el programa “La gent normal”, que va tractar del tema de no tenir fills per voluntat pròpia, també va batre el rècord d’audiència, amb 235.000 espectadors i un 13,9 de quota.
Amb aquest documental, una producció de Mediapro dirigida per Jaume Roures, el “Sense ficció” va fer el rècord històric en directe per internet i va ser vist per prop de 8.000 usuaris únics. A la carta, aquest matí ja acumula més de 6.600 reproduccions de vídeo i se situa entre els continguts més vistos de la setmana.
A Twitter, l’etiqueta #CloacasInteriorTV3 va ser el tema més comentat a nivell mundial durant més de tres hores. A més, segons dades de KANTAR Media, va ser el programa més comentat del dia a tot Espanya amb 57.200 missatges, que van obtenir 6 milions d’impressions.

A través d'aquest enllaç del nostre portal poden accedir al documental "La cloacas de Interior".
12/07/2017
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: Programació
Televisió de Catalunya estrena al setembre un nou format per al “TN comarques” i això ha motivat diverses consultes a la Defensora de l’Audiència de la CCMA, sobretot pel que fa referència a la desaparició de les desconnexions locals i al paper de les delegacions territorials.
L’objectiu d’aquest canvi és donar més temps i més difusió a la informació del territori, amb una edició d’abast nacional, dirigida per Núria Solé, que començarà al voltant de les 13.45 i que enllaçarà directament amb el “TN migdia”.

Núria Solé

Això implica que el format actual, un bloc de 14 minuts en emissió nacional i set minuts de desconnexió des de les diferents delegacions, passa a convertir-se en un informatiu global de 40 minuts que abastarà tot el territori, donant preferència a les informacions en directe i des de l’exterior, potenciant, a més, la difusió a través de les xarxes socials i augmentant la presència de les diferents àrees territorials.
Per tant, el nou “TN Comarques” representa un important pas endavant a l’hora de mostrar la realitat del territori i, de fet, lluny de rebaixar les informacions i el pes de les delegacions, el que fa és potenciar-les i donar encara més protagonisme a les comarques explicant el que passa des del lloc on passa.
D’altra banda, l’edició del “TN comarques” en aranès per a la Vall d’Aran mantindrà la seva programació pròpia setmanal, els divendres al migdia.

23/09/2016
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: General
Des del Servei d’Atenció a l’Audiència es va detectar que una part dels seguidors habituals dels canals de televisió de la CCMA expressaven certes dificultats a l’hora de seguir amb precisió les declaracions en versió original dels nostres informatius. A partir d’aquesta constatació, l’àrea d’Informatius i l’àrea d’accessibilitat van començar a treballar de manera conjunta per tal de cercar una solució que s’ha concretat en una millora gràfica en les traduccions.

Els subtítols abans del canvi

En aquest sentit s’ha augmentat la mida del cos de lletra, que ha passat de 50 al 58, és a dir, augmentant 8 punts. D’altra banda, aquesta millora directa es complementa amb el fet de deixar només una única línia de traducció, en comptes de les dues que hi havia fins ara. Això vol dir que es redueix el nombre de caràcters per línia i s’elimina de la pantalla el logo del TN de la pastilla de traducció per tal de deixar molt més neta la pantalla i aconseguir que els caràcters siguin molt més llegibles. Finalment, també s’han centrat perquè l’espectador no hagi de desplaçar tant la vista i tingui sempre les imatges i els subtítols al centre de la pantalla.

Els subtítols nous

D’altra banda, també cal fer esment que els espectadors que ho desitgin tenen la possibilitat, a través dels controls del seu aparell de televisió, de seguir les declaracions dels protagonistes de les notícies traduïdes al català a través dels segon canal d’àudio, que és el destinat a l'audiodescripció.
23/07/2015
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: General
En referència a les comunicacions rebudes de part dels espectadors sobre la problemàtica que s’ha plantejat al voltant de la difusió internacional de la sèrie “Cites” a través del nostre portal d’internet, cal dir que la impossibilitat de veure els últims capítols acompanyada de la despublicació dels episodis ja emesos obeeix a l’exigència del distribuïdor internacional de la sèrie, per la qual cosa “Cites” només es pot seguir dins l’àmbit territorial espanyol i a Andorra.

Cites TV3

Lamentem les molèsties que aquesta decisió, aliena a la nostra voluntat, pugui ocasionar.

Servei d’Atenció a l’Audiència de la CCMA
08/05/2015
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: General
D’acord amb el que estableix la “Instrucció 4/2011, de 24 de març, de la Junta Electoral Central, d’interpretació de l’article 66 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General en allò relatiu a les garanties de respecte als principis de pluralisme, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa dels mitjans de comunicació en període electoral”, els mitjans de comunicació de titularitat pública han de sotmetre a les juntes electorals competents els seus plans de cobertura informativa de les campanyes electorals, en els quals s’han d’incloure els debats, entrevistes i programes específics de naturalesa electoral que es preveuen dur a terme, així com els criteris sobre la informació específica relativa a la campanya electoral.

Eleccions municipals 2015

En compliment d’aquesta Instrucció, el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va aprovar, amb subjecció als criteris i regles que s’estableixen en aquesta instrucció electoral, el “Pla de cobertura informativa de la campanya electoral de les eleccions municipals”, en què s’inclouen els debats, entrevistes i programes específics de naturalesa electoral que es preveuen dur a terme en els mitjans de comunicació de la CCMA, així com els criteris sobre la informació específica relativa a la campanya electoral.

Eleccions municipals 2015
12/12/2014
Escrit per: Servei d'Atenció a l'Audiència
Categoria: General
El nou portal de TV3 i Catalunya Ràdio proporciona un accés conjunt i més senzill a tota la seva oferta audiovisual, tant en directe com a la carta. En aquesta direcció, TV3 ofereix tots els seus canals en directe i tots els vídeos a la carta. A més, en el nou portal s’han enriquit les prestacions del servei TV3alacarta, ampliant les maneres d’accedir als vídeos ja emesos (com, per exemple, a través de la graella de programació), i fent que es puguin veure millor des de més tipus de dispositius (ordinador, tauleta, phablet, telèfon mòbil...).

Nou portal CCMA

En el replantejament estratègic en l’àmbit dels mitjans digitals a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, s’ha optat per potenciar i enriquir l’entorn web i el visionat en streaming, per sobre de subscripcions amb sistemes tipus podcasting, ja que no permeten tenir dades d’audiència ni de retorn fiables, sense que això comporti deixar de tenir accés a cap dels continguts.
| Entrades anteriors

Enllaços patrocinats