Bon dia, tarda o nit!!

El Víctor Rovira també us saluda! Temporalment afincat a Rio de Janeiro, sóc nascut a Barcelona però fill de Vallirana, i tinc uns 26 anys… Us preguntareu
Víctor
què hi fa un fill de Vallirana a Rio de Janeiro?? Doncs hi he vingut seguint una estrella nascuda a Lisboa però adoptiva de Barcelona.

La meva companya, l’estrella, va concursar per unes beques del Ministeri de Cultura portuguès per treballar a l’estranger i li va tocar venir cap a l’excapital brasilera durant 10 mesos! I us seguireu preguntant, què hi fa un valliranenc d’uns 26 anys a Rio? Doncs viure la vida, aprofitar l’oportunitat i viure al màxim l’experiència, i mica en mica, anar treballant una miqueta.

De formació Llicenciat en Història i amb estudis de Museologia i Gestió Patrimonial, he pogut portar-me part del treball d’investigació que feia a la comarca del Baix Llobregat, deixant aparcada la part gestora per uns mesos. Ara, als carrers de Botafogo o Copacabana se senten paraules tan estranyes com “guerra civil espanyola”, “republicans afusellats”, o “crims franquistes”… Apassionant!!

No us puc parlar de comunitat catalana a Rio,
Víctor2
no l’he buscat ni crec que ho faci, però així que me’n trobi algun@ us ho comunico! Sí que és cert que la cosina de la meva companya és brasilera i el seu pare català, d’aquells tants que varen venir cap aquí perseguits pel franquisme, allò tan lleig que us comentava abans.

Provaré de conèixer els costums d’aquí, festejar les seves festes i conèixer la seva gent, que prou feina em durà!! Beuré caipirinyes i ballaré samba, o almenys ho provaré, i també menjaré mequeques i prendré açaí, aipim i carne seca. L’escudella de Nadal me la guardeu, i no prengueu mal mentre feu correfocs, ara que els caps de colla han de fer classes....

Au doncs, ja està dit. Estarem per aquestes latituds fins a finals de febrer, podeu veure les meves impressions, i alguna que altra “anada d’olla” al meu blog.

Salut i cultura!

Víctor Rovira
---------------------------------------------------------------------------------------------
Foto 1: Víctor Rovira
Foto 2: Víctor Rovira i la seva companya.