(...ve d'ahir)
Florencia

I dilluns, dia 11, cap a Firenze s'ha dit. De bon dematí anam a Pontedera, deixam el cotxe en uns grans aparcaments i des d'aquí agafam el tren cap a la capital de la Toscana. A les 8.30 h ja ens espera el Pío per anar a passejar per la ciutat.

Tenir un guia particular et fa veure més coses del que et pots imaginar. I què fem? Pujam en cotxe cap a la Piazza Michelangelo per poder admirar tota la ciutat, les seves esglésies monumentals, la catedral, els jardins, el riu Arno, el pont Vecchio...

Aperitiu
I d'aquí cap a San Miniato al Monte, una església romànica preciosa, situada al lloc més alt de Florència. Després anam cap al centre, passant pel pont Vecchio, per la Piazza de la Signoria (a Munic tenim una còpia d'aquesta plaça: Odeonsplatz), passant per la catedral Santa Maria dei Fiori i parant per fer un aperitiu d'embotits, formatge i bon vi de la terra en un petit cafè arraconat de la gran massa de turistes, però molt a prop del conegut pont. A la tarda seguim passejant i descobrint esglésies i més esglésies, palaus, museus... Cap a la tarda el Pío ens porta a casa seva... on ens ofereixen un bon menjar italià.

A l'endemà volem visitar la catedral i pujar a la Cúpula de Brunelleschi. Escalons i més escalons... però val la pena. La vista és espectacular.
Avarques
Fa moltíssima calor. Després de dinar una bona pizza a la plaça de l'església de Santa Croce, encara tenim ànims per anar a veure els Jardins de Bóboli i descansar una mica abans d'anar a agafar el tren de tornada.

Ah! I se m'oblidava! Oi que no podeu imaginar-vos què vaig trobar pel centre de la ciutat? Ni més ni menys que les típiques avarques menorquines... Menorca, encara que sigui petita, ha sabut obrir fronteres arreu del món! I de Firenze, cap a Pontedera a cercar el cotxe i d'aquí cap a Lajatico.

Sols ens queden dos dies complets de vacances i decidim quedar-nos per la zona del nostre agroturisme. Ja que som a una zona de termes, no volem marxar sense provar-ne una... I anam a la que ens queda més a prop: a Casciana Terme. Les aigües termals i la sauna ens relaxen, ens deixen superdescansats. I sense rumb fix, el darrer dia el destinam a visitar els pobles del costat i acabar d'admirar el paisatge que ens ha envoltat durant deu dies.

Toscana
El divendres a la tarda, ja som a casa. La Toscana es queda en el record, en les fotos i en aquests escrits. Hem tingut molt bon temps... A Munic el temps que ens espera no és gaire agradable. Certament la Toscana és un destí que convida a tornar-hi i que no ens queda lluny.

Saluti
Marga
****************************
Foto 1: Florència des de la Piazza Michelangelo
Foto 2: Fent l'aperitiu amb el Pio
Foto 3: Avarques menorquines
Foto 4: Arrivederci Toscana