Escrit per: El 324

Vivim a Santa Cruz a uns 700 km de La Paz. Aquí som a la selva i el clima és tropical.

La ciutat té més d’un milió i mig d’habitants. Del que més es parla es de política i del “modelatge” (desfilades de modes, esdeveniments). A la fira d’exposicions que se celebra al setembre -quan són les festes de Santa Cruz- és més important tenir noies boniques a l’estand que el producte que vols comercialitzar. No és una crítica, és el que hi ha.

Una altra cosa de la qual es parla és de la grip. Em sembla que el Ministeri de Salut (o Ministeri d’Indústries Farmacèutiques) està atemorint la població, i fa entendre que la culpa és dels microbis, els virus, la contaminació, etc.
És a dir: causes externes, i no vol veure els problemes interns que tots tenim en algun moment. Cada dia es mor molta gent de fam (que crec que és l’única malaltia real, si és que se’n pot dir malaltia).

Això sí que és real, i no cal fer-ne proves ni anàlisis ni estadístiques. Això es palpa realment si un va per l’altiplà on he viscut tres mesos. En aquests moments amb l’Evo Morales la situació continua igual.

Però la gent de Santa Cruz és com la d’Andalusia: el clima acompanya molt. Realment la qualitat de vida que tenim és molt bona, els nens tenen una bona escola i tenim molt d’espai per viure.

M’acomiado i a reveure. Una forta abraçada.

Francesc
**************************
Foto 1: Dunes a Santa Cruz, Bolivia (imatge de Wikipedia.org)
Foto 2: Palau del Congrés Nacional a La Paz, Bolivia (imatge de Wikipedia.org)
Tinc 53 anys i sóc de Premià de Mar. Fa 16 anys em va portar a treballar pels nens del carrer a La Paz i en centres de nens abandonats, per donar classes d’Art, Educació Física i tallers de Promotors de Salut.

A Catalunya havia donat classes d’Educació Física a diferents escoles públiques del Masnou, Vilassar de Mar, Premià de Dalt i Caldetes. També havia treballat de cambrer al Sindicat de Premià de Dalt i altres llocs.

Sóc titulat en Naturopatia per Barcelona, Diplomat en Nutrició per l’Hospital Clínic de Barcelona, Tècnic d’Esports, entrenador nacional de bàsquet (títol a Barcelona) i Tècnic Superior d’Arts (Bolívia).
La llicenciatura la tindré quan es decideixin a seguir amb la carrera, ja que no som gaires alumnes, i m’agradaria acabar-la encara que sigui a distància amb la Universitat de Barcelona.

En aquests moments m’estic dedicant a dibuixar i pintar per una possible exposició.

Una forta abraçada i fins a la propera.


Francesc
***************************
Foto 1: Amb la meva família
Foto 2: Dibuix: 'Càmara Xinesa' (Autor: F. Blanchart)
       
Publicitat