Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Sara Estrada , Roma
Escrit per: blogeuropa
La voluntat d'un grup de persones de sentir-se en un entorn català a la capital italiana va fer néixer l'Associació de Catalans de Roma. No tan sols les famílies van tenir aquest interès a mantenir la cultura i les tradicions de Catalunya, sinó també l’entitat Romaquí, que es va fundar per esdevenir un servei guiat col·lectiu estable per als turistes catalans a Roma.

Categories: Sara Estrada , Roma
Escrit per: blogeuropa
Com cada any, Roma es converteix en un immens arc de Sant Martí per celebrar la Roma Pride, una cerimònia per reivindicar l’acceptació social del món LGBT en una ciutat en què aquest col·lectiu encara és marginat.

Categories: Sara Estrada , Roma
Escrit per: blogeuropa
Fins al 16 de setembre, tant els romans com els estrangers poden visitar el museu del Fori Imperiali l’exposició que s’ha fet per a celebrar l'any 1900 de la mort de l'emperador Trajà. L'optim princeps que va portar l'imperi romà a la seva màxima expansió.Categories: Andrea Carrera , Roma
Escrit per: blogeuropa


És una idea ben estesa entre els visitants de Roma que no és necessari pagar els transports públics de la ciutat. La gran quantitat de gent que els utilitza i la manca de controls que hi ha, fa que sigui difícil revisar qui té bitllet i qui no. Tot i així, es tracta d’una percepció més comuna entre turistes que entre italians, que sovint es lamenten del poc civisme dels visitants de Roma a l’hora de pagar per desplaçar-se.

31/01/2014: "Puzzle" okupa. Roma

Categories: Andrea Carrera , Roma
Escrit per: blogeuropa
En ple centre del barri del Tufello, situat en una zona perifèrica de Roma, trobem un edifici públic ocupat. Es tracta de Puzzle, un espai que ha esdevingut un símbol de la lluita per aconseguir les condicions socials i econòmiques mínimes que consideren necessàries en un estat del benestar. En aquest espai conviuen 10 joves, però també és una escola popular per a nens, un centre d’ensenyament d’italià per als immigrants i un dels nexes d’unió del moviment social del barri on es troba.


Anterior       Següent
|