Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Agil Homar , Stuttgart
Escrit per: blogeuropa
En un dels llacs mes grans d’ Europa es troba una de les regions agrícoles més importants d’Alemanya. La regió del llac de Constança és coneguda per les seves pomes amb denominació d’origen. Les pomes són molt importants per la cuina alemanya es pot apreciar en la varietat de postres que fan, també una de les begudes mes consumides per els alemanys es el Apfelschorle una barreja de suc de poma i aigua amb gas i com no també en consumeixen com a fruita!

Categories: Agil Homar , Stuttgart
Escrit per: blogeuropa
Les obres de la nova estació de trens han creat molts problemes als habitants de la ciutat de Stuttgart. Retards, sobrecostos i la pregunta de si realment era necessari fer una estació d'aquesta magnitud, han fet que el projecte de Stuttgart 21 sigui vist de manera negativa. El projecte ha triplicat els costos previstos i només s'han fet 24 km d'un total de 62 km. El termini de les obres s'ha allargat més de 3 anys. Hi ha mobilitzacions constants que demanen canviar el projecte. El 2016, CDU perd l'hegemonia a l'estat per culpa de no parar les obres. Els verds, en coalició amb SPD, no poden parar els contractes. Podran els habitants de Stuttgart guanyar la guerra a les constructores?

Categories: Agil Homar , Stuttgart
Escrit per: blogeuropa
Entre muntanyes, boscos i el llac més gran d’Alemanya hi ha el Palau de Salem, on hi ha una de les 4 parts de l’internat de renom Schule Schloß Salem. Acull uns 300 estudiants que poden escollir entre el sistema alemany o el sistema d’estudis internacionals. Els que estudien el sistema alemany aprenen el mateix que en altres instituts, ja que han d’estudiar per a l’”abitur” (selectivitat). La diferència està en un grapat d’activitats pensades per ajudar-los a créixer com a persones. També han de seguir unes normes estrictes per mantenir un ordre i rentar-se la seva roba.Categories: Agil Homar , Stuttgart
Escrit per: blogeuropa
A 511 metres per sobre el nivell del mar es troba el record a les víctimes dels bombardejos aliats a Stuttgart. Una muntanya feta de runa. La runa que va quedar després de la guerra s’apilava en llocs per fer monuments de records a les víctimes. Les que van ajudar a formar-lo més eren les viudes que havien perdut marits i fills a la guerra. Aquest indret posseeix unes de les millors vistes del centre de Stuttgart. La situació privilegiada i la tranquil•litat fan que molta gent hi vagi a fer activitats esportives. La muntanya mira a l’est i la gent hi va a veure la sortida del sol.


Categories: Anna Duran , Nadal , Stuttgart
Escrit per: blogeuropa

En un ambient càlid i relaxat, els estudiants alemanys es reuneixen cada Nadal per mirar la mateixa pel·lícula, “Die Feuerzangenbowle”, una comèdia del 1944 que ha esdevingut de culte. En comptes de menjar crispetes i beure refrescos, els universitaris preparen una beguda especial per a aquesta cita: un Feuerzangenbowle. Feta amb vi negre, cítrics i espècies, la màgia l'aporta el sucre, que, ruixat amb rom, s'encén i hipnotitza tots els presents amb el moviment de la flama, l'aroma que desprèn i la tranquil·litat que transmet veure com, gota a gota, el sucre es dissol en el vi.       Següent
|