Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Daniela Gómez , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
A l'antiga zona industrial de la capital portuguesa, hi trobem un petit carreró que dóna pas a la creació de tot un món nou. Es diu LX Factory, i ha nascut ara fa més de 8 anys per ser l'illa creativa de Portugal. Aquest és un d'aquells llocs en el món que no haurien de desaparèixer mai. Bars icònics, espais històrics, arquitectures que tot i que són en ruïnes, no deixen de ser precioses.
Categories: Daniela Gómez , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
El famós tramvia groc de Lisboa ara té un nou competidor pels turistes: els tuk-tuk. Aquest tradicional mitjà de transport asiàtic, d'origen italià, ha aconseguit fer-se amb els carrers de la capital portuguesa. Des de la seva arribada l'any 2014, la quantitat de tuk-tuks es va multiplicar fins a 6 vegades i actualment en circulen més de 300. Pels turistes és una manera divertida de conèixer els racons de la ciutat però pels taxistes pot ser un mal de cap més. Un nou competidor entra dins la "guerra" dels diferents mitjans de transport de Lisboa.Categories: Marina Daniel , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
Portugal és un país que destaca per la seva gastronomia. Vins, formatges, peixos... Però, pel que fa a dolços, n'hi ha un que destaca per sobre de la resta; els pastís de nata o pastís de Belém. Un dolç que té els orígens al segle XIX i s'ha consolidat avui en dia com una de les set meravelles de la cuina lusitana.


Categories: Marina Daniel , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
De tradicions centenàries, a Portugal, la vida universitària n’és plena. Els orígens d’aquestes tradicions els trobem a Coïmbra i Porto, ciutats estudiantils per excel•lència. La peculiaritat d’aquestes tradicions i la vestimenta dels “praxistas” han inspirat una autora de la talla de J. K. Rowling a l’hora d’escriure les seves famoses novel•les de Harry Potter. Només si s’estudia a Portugal es tindrà la sort de viure de prop aquestes tradicions i d’impregnar-se d’un ambient estudiantil molt peculiar.Categories: Marina Daniel , Lisboa
Escrit per: blogeuropa
Des de fa més de 5 segles la rajola és l’eina d’expressió artística per excel•lència de Portugal i sobretot de la seva capital, Lisboa. Aquesta no és només una eina decorativa donat que en moltes ocasions també és emprada com a eina de revestiment d’arquitectura. Les rajoles estan presents a esglésies, palaus, fonts, façanes de botigues o edificis atrapant al visitant amb la puresa i originalitat del seus dissenys. La indústria de la rajola continua sent molt important a Portugal i tallers com la Fàbrica Sant’Anna segueixen fabricant rajoles amb les mateixes tècniques del segle XVIII, fent cada peça única i irrepetible.

       Següent
|