Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Anna Cabezas , Roma
Escrit per: blogeuropa
Els romans senten una gran passió per les flors, qualsevol motiu és bo per regalar-ne una. Per això, les floristeries estan vint-i-quatre hores obertes a la disposició dels seus clients. La celebració més especial per a ells és el dia de la graduació, on els estudiants porten una corona de llorer anomenada corona d'alloro.

Categories: Martí Abad , Roma
Escrit per: blogeuropa
Si per alguna cosa destaca Roma és per allò que va ser. Durant centenars d'anys, va ser considerada la ciutat més important del planeta. Però a tan sols uns quilòmetres de la part romana més antiga, s'aixeca un dels museus més peculiars de la capital italiana: és a l'aire lliure i ocupa un barri sencer. Es tracta del MURo, o, el que és el mateix, el museu d'art urbà de Roma.

Categories: Martí Abad , Roma
Escrit per: blogeuropa
La Fontana di Trevi és un dels llocs per excel·lència a Roma. Cada dia, els turistes hi tiren gairebé 4.000 euros, que l'Ajuntament envia a Càritas. Però aquesta relació entre l'Ajuntament i l'organisme pastoral, que es podria acabar aquest mateix any, no sempre ha estat així. Durant més de tres dècades, un lladre es llevava cada matí per robar les monedes que, el dia abans, els turistes havien tirat a la font romana. I per què ho va poder fer durant tant de temps? Perquè gairebé fins al dia que el van detenir, el 2002, no era il·legal fer-ho.

Categories: Martí Abad , Roma
Escrit per: blogeuropa
Quan s'acosta el Nadal, a la Plaça de Sant Pere arriba un convidat molt especial: un avet gegant. Cada any ve d'una localitat diferent i amb gairebé quatre dècades d'antiguitat, és una de les tradicions per excel·lència del Vaticà. Al costat de l'arbre també s'hi col·loca un pessebre i enguany és molt peculiar: està fet totalment de sorra. Durant un mes i mig, tant l'avet com el pessebre faran guàrdia a la plaça més famosa de la Santa Seu, però un cop començat l'any nou, el Vaticà perdrà els seus dos convidats nadalencs. I després? La resposta és molt senzilla: el pessebre tornarà a ser sorra i la fusta de l'arbre es reciclarà.


Categories: Martí Abad , Roma
Escrit per: blogeuropa
Quan s’acosta el Nadal, a la Plaça de Sant Pere arriba un convidat molt especial: un avet gegant. Cada any ve d’una localitat diferent i amb gairebé quatre dècades d’antiguitat, és una de les tradicions per excel·lència del Vaticà. Al costat de l’arbre també s’hi col·loca un pessebre i enguany és molt peculiar: està fet totalment de sorra. Durant un mes i mig, tant l’avet com el pessebre faran guàrdia a la plaça més famosa de la Santa Seu, però un cop començat l’any nou, el Vaticà perdrà els seus dos convidats nadalencs. I després? La resposta és molt senzilla: el pessebre tornarà a ser sorra i la fusta de l’arbre es reciclarà.
       Següent
|