Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: 27 setembre 2019
Categories: Alicia Corpas , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Una ciutat més esportiva és una ciutat més saludable. Per això, a Aarhus es fomenten esdeveniments i curses que animen els seus habitants, i altres persones de tot el món, a córrer i compartir experiències. Aquest any, la mitja marató Best Seller va reunir gairebé 12.000 persones i és la cursa més popular i esperada de la ciutat.

Categories: Laia Palau , Esmirna
Escrit per: blogeuropa
Cada país fa seva la manera de gaudir del cafè. A Turquia, la tradició de prendre el cafè és tan important que, l'any 2013, la UNESCO el va declarar patrimoni immaterial de la humanitat. En aquest reportatge, descobrirem com es prepara i s'ofereix el cafè turc, però no només això, també esbrinarem algunes de les claus.

Categories: Laia Giralt , Leiria
Escrit per: blogeuropa
Les set faldilles de Nazaré pertanyen a la tradicional indumentària que les dones de Nazaré han fet servir al llarg de segles. En l'actualitat es una atracció turística més d'aquesta localitat costanera de Portugal.

Categories: José Blanch , Nàpols
Escrit per: blogeuropa
La llimona és el producte estrella de Sorrento i els seus voltants. La principal activitat econòmica és la producció i comercialització del limoncello. La llimona es fa servir en una gamma de productes infinits.

Categories: Alicia Corpas , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
Quan l'estiu arriba a Aarhus, el festival musical NorthSide reuneix milers de persones de dins i fora de la ciutat en un esdeveniment carregat de música, diversió i també iniciatives verdes. La cultura de voluntariat a Dinamarca fa que, any rere any, molts ciutadans gaudeixin del festival i al mateix temps s'hi impliquin.

Categories: Lorena Geanina , Guarda
Escrit per: blogeuropa
Anem a Porto a visitar els cellers de Calem, que tenen més de 150 anys d'antiguitat. El vi de Porto, caracteritzat per la seva dolçor, no deixa de sorprendre'ns quan descobrim que n'hi ha de diversos tipus, com ara el Tawny, el Ruby, el LBV i el Vintage, i tots es fan d'una manera diferent, però amb la mateixa intensitat.

Categories: Laia Giralt , Leiria
Escrit per: blogeuropa
L'empresa petrolera Australis vol fer una prospecció de gas en un terreny de Bajouca, al districte de Leiria. Els habitants de Bajouca, juntament amb el suport de la Junta de Freguesia de Bajouca, han mostrat el seu rebuig al projecte perquè consideren que pot tenir un impacte i unes conseqüències irrecuperables.

Categories: Andreu Tarrés , Potsdam
Escrit per: blogeuropa
En una societat abocada a l'audiovisual, per fer-se un lloc en aquest món i ensenyar les pròpies creacions és essencial unir-se amb altres persones. Els alumnes de la universitat de cinema de Babelsberg organitzen, des de fa més de cinquanta anys, un dels festivals de cinema estudiantil més importants d'Europa.