Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa

Arxius

Estas veient: maig 2019
Categories: Gerard Castañé
Escrit per: blogeuropa
John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr es van unir per formar un grup de música rock a principis de la dècada dels 60. Eren els inicis d'una banda que va canviar la història de la música i, també, la de la ciutat de Liverpool. Començava la llegenda dels Beatles.

Categories: Alicia Corpas , Aarhus
Escrit per: blogeuropa
D'entre la gran varietat de museus que omplen de cultura Aarhus, el Museu de la Dona es dedica a fer molt més que exhibir peces d'art a les sales. Aquest centre suposa una plataforma d'expressió i reunió per a diferents col·lectius i participa directament en l'educació sexual dels joves, i no tan joves, de la ciutat.

Categories: José Blanch , Nàpols
Escrit per: blogeuropa
De supersticions, n'hi ha a totes les cultures. Algunes són iguals o semblants a tot el món, però d'altres són molt diverses. A Nàpols trobem semblances, diferències i creences molt particulars. Des d'amulets i dites populars fins a jocs tradicionals.

Escrit per: blogeuropa
La ciutat de Brussel·les es pot considerar la capital del còmic. I és que són molts anys d'història conjunta, tant pels nombrosos autors nascuts a Bèlgica com per la gran presència del còmic a la ciutat en forma de murals al carrer, museus, galeries o llibreries especialitzades. L'oficina de turisme de Brussel·les s'encarrega de promocionar el còmic com una atracció turística tenint en compte el gran lligam dels ciutadans belgues amb els seus personatges de còmic preferits.

Categories: Andreu Tarrés , Potsdam
Escrit per: blogeuropa
El carrer Kiefernstrasse de Düsseldorf crida l'atenció només d'entrada. Els colors dels edificis trenquen amb la idea d'estètica urbana a què estem acostumats. Ara bé, la vida que hi ha darrere les façanes tampoc és gaire convencional.

Categories: Clara Pont , Gant
Escrit per: blogeuropa
Fa 250 anys que la indústria tèxtil va arribar a Gant a mans de Lieven Bauwens amb molta força. Aquesta època va ser, sense cap mena de dubte, d'esplendor, però actualment el panorama és totalment diferent. En aquest reportatge descobrirem quin va ser el paper de la indústria tèxtil de Gant, com ha canviat amb el pas del temps i on se situa el tèxtil en l'economia gantenca.

Categories: Laura Farré , Oslo
Escrit per: blogeuropa
Oslo ha estat nomenada Capital Verda Europea 2019. La ciutat té l'oportunitat de mostrar totes les solucions per continuar fent front al canvi climàtic, sempre dirigint-se cap a un futur més sostenible. Unes de les seves prioritats són la reducció de les emissions de CO2 i cuidar el medi ambient. Quines mesures està duent a terme per aconseguir-ho?

Categories: Laura Martínez , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
La biblioteca de Lovaina és tot un símbol de superació i dedicació per als estudiants belgues. Va ser destruïda dues vegades, durant les dues guerres mundials, i després el conflicte lingüístic entre belgues i francesos també va fer minvar la institució, però amb el pas del temps ha aconseguit ressorgir amb més força.

Categories: Roger Figueras , Lovaina
Escrit per: blogeuropa
El Carnaval d'Aalst és una de les festes tradicionals més importants de Bèlgica. Durant tres dies els carrers de la ciutat s'omplen de festa, disfresses i carrosses de tota mena. L'esdeveniment és ple de tradicions i curiositats que han convertit aquest carnaval en patrimoni mundial immaterial de la UNESCO.

Categories: Maria Huguet , Gant
Escrit per: blogeuropa
Ets conscient de la quantitat de plàstics que generes a casa? Quin és el mitjà de transport que més utilitzes? Intentes menjar aliments locals i ecològics? Si mai t'has plantejat cap d'aquestes qüestions vol dir que et preocupa el canvi climàtic. A la ciutat de Gant, aquesta és una preocupació constant i, tot i que s'han pres mesures, la ciutadania les troba insuficients. És per això que milers de persones van manifestar-se a Brussel·les, per reclamar als polítics que actuïn immediatament.

Categories: Cristina Cabasés , Praga
Escrit per: blogeuropa
Franz Kafka va néixer a Praga quan aquesta pertanyia a l'imperi austro-hongarès, escrivia en alemany, i era jueu. Avui en dia tant els txecs, com els alemanys i els jueus reivindiquen a Kafka com a part de la seva comunitat. Veurem la riquesa que comporta el origen tant divers de la figura de Kafka.

Categories: Mar Sardà , Lió
Escrit per: blogeuropa
Confluence és el nom que rep el barri on conflueixen els dos rius que travessen la ciutat de Lió. Aquesta zona només fa quinze anys que existeix com la coneixem avui en dia, i es caracteritza pel seu aspecte futurista i per altres elements molt peculiars.