Cada setmana, la Marta Ferrer consumeix cultura per sobre de les seves possibilitats i ens recomana unes quantes propostes que no ens podem perdre a les pantalles i als escenaris.
ESCOLTA-HO ARAAtenció a la dada: en les últimes oposicions per ser professor de català d'institut van quedar buides 105 de les 657 places que s'oferien. És l'especialitat on més llocs van quedar vacants. Avui a "El suplement" parlem amb quatre persones que, amb la delicada situació lingüística, han optat per ensenyar català als instituts. Per vocació, per economia o per estima a la llengua i als joves.
Amb en Jon Sindreu i en Toni Rodon parlem d'apostes. Una tradició que forma part de la cultura britànica però que ha obert una crisi dins del partit conservador, perquè alguns polítics han guanyat diners especulant amb l'avançament electoral. La data del 4 de juliol, en principi, va agafar el país per sorpresa. El que s'investiga ara és si van utilitzar informació privilegiada gràcies a la seva posició dins del partit i, per tant, si hi ha hagut enriquiment il·lícit.
Divendres al vespre un grup de més de 100 persones van anar de Girona a Figueres amb l'objectiu de desballestar tres habitatges relacionats amb familiars de l'autor del doble clim de la revetlla de Sant Joan. En parlem amb Pere Garcia, secretari general del SAP-Fepol -sindicat majoritari dels Mossos-, després que l'intendent Xavier Domènech admetés ahir a "El suplement" que les van deixar fer per evitar aldarulls més importants.
"Interstellar", de Christopher Nolan, és una de les pel·lícules de ciència-ficció més aclamades de la història recent del cinema. Avui, amb el Joan Anton Català, analitzem la ciència real rere tots els plantejaments astronòmics que presenta el film i que va idear Kip Thorne, un Premi Nobel de Física.
En Pep Nogué visita l'obrador de Gelats D'Liri, a Serra de Daró, al Baix Empordà. Una empresa familiar que elabora més de 30 varietats de gelat. De xuixo, coca de Sant Joan, romesco, cervesa, tiramisú, cirera confitada o llima, entre d'altres. En parlem amb Alícia Pagès i Jordi Pagès, segona generació de gelaters artesans.