Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias
(La crònica és llarga, però val la pena, doncs és la definitiva) Us escric des de casa meva, en pocs dies hi he pogut arribar, finalment en Sechu ha estat evaquat amb helicòpter, l’he acompanyat i gràcies això en un parell de dies he arribat a casa i he pogut celebrar el meu 40è aniversari i a la vegada agafar “aire” per la propera aventura que començaré aquest proper dissabte.

manaslu

» Veure més

Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias
(Crònica via telèfon satèl·lit)

“Estem l’Unai i jo al Camp 4, a uns 7.450 metres. De moment tots dos sols, el xerpa de l’Unai a mig camí s’ha donat la volta, no es trobava bé. Duia alguna cosa de material, com els sacs de ploma..!. Segueix fent vent, i nosaltres seguim confiant amb les previsions meteorològiques, aquesta nit ha de ser la bona...En aquests moments estem dins la tenda hidratant-nos. Estem esperant també, a dos companys més que estant pujant, el Sechu i l’Estefano. Si finalment arriben, serem quatre persones que estem al Camp 4 i les mateixes per aquesta matinada anar cap a cim. Avui mentre pujava, un suís i dos xerpes desistien i tornaven avall.

Amics i amigues, això son totes les novetats que us podem explicar de moment. Aquesta matinada cap a les 5h del matí intentarem anar cap el cim del Manaslú. Una abraçada per a tots i totes..”
Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias
Hola amigues i amics, espero que aquesta crònica sigui la última abans del cim. Estic ple de dubtes, demà marxem del Camp Base cap a cim, calculem arribar-hi el dia 1 d’octubre, si tot va bé. El que passa és que la finestra de “bon temps” no és tal, doncs no hi ha precipitació però el vent és d’uns 40-60km/h i la temperatura prevista als 8.000 metres ronda els 30º sota zero, segons els últims partes meteorològics. Això és el millor que hi ha, després d’aquests dies s’espera que el vent i el fred augmentin i apareixent novament més precipitacions.

null

Sembla que el Manaslú no ens ho vol posar fàcil, però aquí estem, per intentar-ho. Ja hem muntat el Camp 2 a 6.400 metres i tot està preparat. Les expedicions comercials van cap a cim el dia 30 de setembre i l’1 d’octubre, la majoria d’ells amb oxigen. Nosaltres no portem oxigen, per això esperem, que finalment la realitat sigui una mica més benèvola que les previsions meteorològiques actuals i puguem arribar al cim del Manaslú. Ja portem uns dies que des del Camp Base, podem gaudir del cim i creieu-me, és una meravella.

null

Bé gent, espero solucionar els meus dubtes en uns dies i en la propera crònica, dir-vos què meravellós és el món des dels 8.163 metres del Manaslú. Si no fos així, tocarà tornar-ho a intentar en uns dies, encara tenim temps fins a mitjans d’octubre, però pel que sembla, és la única que tindrem.

null

Una abraçada a tots i totes des del Camp Base del Manaslú i fins d’aquí uns dies.

Petonets,
Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias
Seguim treballant a la muntanya, ahir varem baixar del Camp 1 de 5.750 metres, en un intent d’arribar al Camp 2 de 6.800 metres, però un temporal de neu ens ho va impedir. Tan sols varem fer una nit als 5.750 metres. A dia d’avui sembla que la meteorologia ens dona una mica de marge i demà pujarem directament al Camp 2 per fer-hi una nit i així donar per finalitzada l’aclimatació. Si tot va com sembla, a primers d’octubre s’hauria de fer un intent de cim. Però com ja sabeu, tot això és ara per ara, suposicions...

null

null

Bé, anant a coses més series, avui és 24 de setembre, dia de la Mercè i festa major de Barcelona, m’agradaria felicitar a totes les Mercès i en especial a la meva dona que es troba en el veritable Camp Base d’aquesta expedició, fent que tots pugueu gaudir de la informació. A totes les Mercès us faig arribar un regalet des de la bonica vall del Manaslú. I per últim una abraçada a tots els socis i sòcies del Club Excursionista de Gràcia.

null

A reveure i gràcies pel vostre suport.
Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias
Després de quasi una setmana ha arribat el sol que tant desitjàvem, la predicció d’en Vitor, el nostre meteoròleg s’ha complert i finalment hem tingut sol. Bugada, dutxa..., tot el que en dies anteriors no hem pogut fer.

null

En un dia més pujarem al Camp 1 a 5.830 metres, per seguidament anar al Camp 2 de 6.800 metres a dormir i així acabar l’aclimatació de cara a l’ascensió. Tan sols haurem d’esperar una finestra, el més llarga possible, per intentar el cim.

null

Bé, en aquests dies de llarga espera hem descansat i aclimatat, al mateix temps en Juanito, ens ha cuinat nit i dia tot tipus de plats. Esperem que l’última part de l’aclimatació vagi bé, doncs els dies es van escurçant i cada vegada queda menys temps per intentar el cim. Una abraçada a tots i a totes des del Camp Base del Manaslú, aquesta vegada amb sol i molt d’optimisme.

null
Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias
Ens aixequem amb pluja cada dia, des que hem arribat al Camp Base el monsó no ens ha donat treva. Aquest any, sembla que trigarà uns dies a marxar, segons ens informa el nostre meteoròleg Vitor, que des de Portugal, ens envia els partes meteorològics diàriament.

De totes maneres nosaltres seguim treballant, i el mal temps no ens ha impedit que instal·lem el Camp 1 a 5.730 metres. Ahir a les 10h del matí, el cel es va obrir una mica, com si ens volgués donar una petita treva, a corre-cuita decidim de pujar al Camp 1 per deixar-lo totalment col·locat. En unes quatre hores varem arribar-hi.

null

Avui ens hem tornat a aixecar plovent, hem aprofitat per dutxar-nos i endreçar el Camp Base, finalment ja hi som tots. Un total de set alpinistes compartim el Camp Base, avui ha arribat en Carlos Soria i el seu company Sechu, fa un parell de dies va arribar en Juanito Oiarzabal, i un servidor, l’ Unai Llantada, en Carlos Pauner i en Javier Perez que ja portem al CB una setmana.

null

Bé amigues i amics, una forta abraçada des del CB del Manaslú a 4.850 metres

null
Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias
Molt bona diada a tots i totes des del Camp Base del Manaslú.

“Tornarem a patir, tornarem a lluitar, tornarem a vèncer”, això va dir en Companys en el seu dia, i salvant les distàncies, és el mateix que penso quan davant meu tinc el repte d’escalar una muntanya de més de 8.000m. A vegades els objectius no s’aconsegueixen a la primera, ni tan sols a la segona, de fet el meu primer 8.000 va ser al tercer intent.

null

Avui és 11 de setembre, a Catalunya i a la resta de la terra. Com a català sento el mateix que vosaltres encara que a 10.000km de distància i a 5.000m d’alçada. De ben segur, hi ha un munt de catalans i catalanes que celebren la diada lluny de casa. Fa quasi 300 anys, en un dia com aquest, varem perdre la nostra llibertat...,des d’aquí voldria animar-vos a totes i tots a seguir lluitant per allò que veritablement volem i desitgem, doncs la perseverança i la tossuderia fan que els somnis es facin realitat.

VISCA CATALUNYA!!!
Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias

null

Ja portem un parell de dies al Camp Base del Manaslú a quasi 5.000 metres d’alçada. El dia 9 de setembre varem pujar des de Samagaon al CB del Manaslú, una aproximació de 1.500 metres de desnivell per uns paratges preciosos, entre nosaltres es barrejaven els portejadors i portejadores que carregaven el material per a muntar el CB. És increïble de veure’ls, amb edats compreses entre els 10 i els 60 anys, carregant de 20 a 30Kg a l’esquena.

null

Avui hem muntat el Camp Base, la cuina, el menjador, la tenda de comunicacions, la dutxa, el wc...tot allò indispensable per que el que ha de ser casa nostra durant un mes, tingui la màxima comoditat possible. A hores d’ara tots ens trobem en procés d’aclimatació, així doncs farem un dia més d’adaptació al CB per seguidament pujar al Camp 1 a uns 5.500 metres.

null
Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias
null

Us saludem des de Samagaon, últim poble abans d’arribar al Camp Base del Manaslú. Finalment, hem pogut sortir des de Katmandú amb l’helicòpter, però no ha estat gens fàcil. A uns pocs minuts de l’objectiu, l’helicòpter s’ha vist obligat a aterrar degut a la inestabilitat del temps. Ens ha deixat al poble de Lho, tota una novetat per la gent d’aquest poble, doncs per a ells veure baixar un helicòpter no és una cosa habitual. Allí hem passat la nit i al matí, a peu i en unes tres hores hem arribat a Samagaon. Aquest poble es troba als peus del Manaslú, a una alçada de 3.500 metres, és molt conegut per a tots aquells i aquelles que han fet el trekking que hi dóna la volta. Hi ha un petit monestir a pocs minuts del poble i quasi tots els habitants son majoritàriament d’ètnia tibetana.

null

Hem aprofitat per refer les càrregues que hem de fer arribar al Camp Base, doncs els portejadors de la zona exigeixen que no passin dels 30kg. En aquests propers dies aclimatarem per la zona per poder anar fins al Camp Base del Manaslú a uns 4.950 metres, des de on començarem l’ascensió al que serà per un mes el nostre proper objectiu, el Manaslú de 8.163 metres.
Categoria: General
Escrit per: Xavier Arias
Encara estem a Katmandú, el monsó segueix fort, cada dia plou, no amb virulència, però sí insistentment. De fet, avui érem a l’aeroport per sortir amb l’helicòpter fins a Sagamaon, un petit poble tibetà situat a un parell de dies del Camp Base del Manaslú, doncs les pluges han deixat pràcticament impracticable el trekking. Haurem d’esperar un dia més.

Els dies a Katmandú són grisos, humits i calorosos, amb tot l’enrenou dels últims preparatius no em tingut temps per a res, ni tan sols per fer alguna visita als temples o monestirs dels molts que hi ha a la ciutat. Encara que sigui la dotzena vegada que he aterrat per aquestes terres, sempre hi ha coses noves per a veure i descobrir.

Ahir al matí l’Unai i un servidor, varem poder fer un forat abans d’anar a fer la reunió al ministeri (on ens fan entrega del permís d’ascensió i podem donar oficialment per començada l’expedició), varem anar a un dels orfenats que hi ha a Katmandú a mans de S.O.S Himàlaia, ONG liderada per Pablo Ochoa de Olza, germà de l’Iñaki Ochoa de Olza, desaparegut fa uns anys a l’Annapurna. Ha estat una experiència fantàstica, el poder estar una bona estona visitant les instal·lacions, els hi hem fet entrega de medicaments i menjar. Per a mi ha estat inoblidable l’estona que he estat jugant amb els nens i les nenes de l’orfenat.

null

És bo saber i veure que hi ha gent que treballa per aquests nens i nenes d’edats compreses entre els 0 i els 16 anys i que pel fet de ser orfes, no puguin tenir les mateixes oportunitats.

null

Així doncs, ja ho veieu, hi ha quelcom més que visitar els temples a Katmandú. De ben segur, a vegades els temples, els monestirs i les muntanyes ens amaguen la realitat que hi ha al darrere d’aquesta ciutat.

null
Temps d'aventura al Facebook