A dia d'avui, ningú no dubta que Nintendo ha fet diana amb la seva videoconsola Wii, amb un èxit de vendes que ha ultrapassat les expectatives i fins i tot la capacitat de producció de la marca japonesa. Aquest Nadal es va viure una febre blanca (el color de la consola, a l'estil Apple) i se’n van esgotar les existències en dies. Posteriorment el més buscat va ser el segon comandament, per poder jugar dues persones alhora. Tot apunta que aquest mes d'abril Nintendo tornarà a fer treure fum a les targetes de crèdit. Arriba la Wii Fit.

El protagonista de tot plegat és un nou accessori per la Wii. Es tracta la Wii Fit (fit vol dir en forma, en anglès), una plataforma semblant a les típiques bàscules de bany en la que el jugador hi puja i aquesta detecta com es reparteix el pes. A través d’uns sensors reconeix si es decantem cap a la dreta o cap a l’esquerra, o si aixequem un peu, per exemple, com es veu en aquest vídeo.

Amb aquest giny, Nintendo proposa fer-nos suar de valent, i fa un pas més en la seva (exitosa) idea que els videojocs no necessàriament s’han de jugar des del sofà. Ja ha dissenyat un seguit de jocs que permeten fer exercici, amb moviments d’aeròbic o estiraments. Es poden fer steps, fer rodar un hula-hop virtual, fer un eslàlom d’esquí...


Només al Japó en les primeres quatre setmanes de febrer s'han venut gairebé 310.000 Wii Fit. Aquest número, que per si sol diu poca cosa, pren una altra dimensió si tenim en compte que en el mateix període s'han venut unes 330.000 consoles Wii. I que per cada quatre Wii només s'ha venut una Sony PS3. Sembla que la distància entre aquestes dues consoles no fa més que créixer. La tercera en discòrdia, la Xbox 360 té la batalla més que perduda des de fa mesos.

Està previst que la Wii Fit es vengui al preu de 90 euros, que inclou el paquet de jocs i la plataforma. Un paquet que es podria ampliar en poc temps: hi ha empreses de videojocs que s’han interessat en desenvolupar aplicacions per a la Wii Fit.

Una curiositat: la plataforma que es comercialitza al japó admet un pes màxim de 136 kg, però està previst que la versió per als Estats Units (i probablement també la que arribi a Europa) estigui preparada per aguantar-ne 150.