La consola portàtil de Nintendo no deixa de sorprendre i torna a escurçar la curta línia entre el món dels videojocs i els aparells multimèdia. Segons el portal japonès de notícies J-Cast, la companyia nipona ha començat a rebre comandes per internet pel seu nou accessori: el DS TV, un receptor digital de TDT amb antena inclosa, i tot en la mida d’un petit cartutx. L’atractiu del producte és innegable: permet veure la televisió a qualsevol lloc, tot fent ús de les dues pantalles de la consola. La imatge es veu a la pantalla principal, mentre que la segona es transforma en comandament a distància, o fins i tot en un petit bloc de notes, per prendre alguna referència en cas de necessitat.

De moment, el DS TV només és disponible al Japó, i no hi ha confirmació oficial que el dispositiu pugui arribar als mercats americans i europeus. El preu és de 6.800 iens (uns 42 € al canvi).Tot i així, a jutjar pel gran mercat potencial de Nintendo (es calcula que, des del seu llançament, són més de 55 milions de consoles arreu del món), el producte seria un rotund èxit de vendes a nivell mundial. De fet, quasi un 20% dels usuaris estarien interessants a comprar-lo. Des de Nintendo esperaven que l’expectació pel DS TV seria considerable, però s’han vist molt superats per la demanda. Ja han rebut quasi 4 milions de comandes, fet que ha provocat col·lapses continus al seu web.

Fins al moment, hi ha hagut aparells semblants. El de Nintendo no és el primer sintonitzador de televisió per a la consola. Terceres marques han ofert el producte, però només capaç de rebre senyal analògic (aviat inservible a Espanya, i totalment desfasat al Japó, on la tecnologia és a l’ordre del dia), i amb una mida massa gran com per resultar pràctic.

La Nintendo DS és actualment la consola portàtil més venuda, i les seves aplicacions són ben diverses. Escoltar música, navegar per internet i, ara, mirar la televisió. Aplicacions que en fan una alternativa real a altres dispositius portàtils, i que trenquen la imatge de producte infantil que pot tenir associada com a consola de videojocs que és.