La guerra de les consoles és a punt de fer un tomb interessant: Sony, fabricant de la PSP i la Play Station 3, ha anunciat la comercialització d’un nou aparell que convertirà la consola en un PVR similar al TiVo. PVR és l’abreviació de Personal Vídeo Recorder i el TiVo és el PVR més popular i un dels gadgets amb més èxit dels que es poden trobar als Estats Units. Es tracta d’un sintonitzador de televisió amb disc dur incorporat que permet la gravació de programes de televisió.
L’aparell es diu PlayTV, i de moment se sap que es vendrà a principis del 2008 a Espanya, França, Itàlia, el Regne Unit i Alemanya. El servei no té data d’estrena als Estats Units.
Segons ha publicat Yahoo! News, PlayTV sortirà al mercat per 100 lliures esterlines, gairebé 150 euros.
El PlayTV permetrà veure tots els canals que emeten per TDT. Com ja fan els altres PVR, també permetrà accedir a la Guia Electrònica de Programació —EPG, per les seves sigles en anglès—, fet que permetrà escollir amb facilitat quin és el programa o programes que volem gravar en set dies vista. A més, aquest sistema també permet subscripcions diàries o setmanals a una sèrie o la gravació d’un programa pel seu títol, en comptes de fer-ho per l’hora, fet que és de gran ajuda si la programació del canal canvia a darrera hora. El Play TV també està preparat per rebre el senyal de canals d’alta definició.
De moment, a Espanya només In&Out TV ofereix un servei similar.

La PSP també compta
Però el que fa PlayTV especial respecte a TiVo o al PVR d’In&Out és el pont que obre entre la PS3 i la PSP. Gràcies a aquest gadget, l’usuari que tingui les dues consoles podrà connectar-les amb un USB o una connexió Wi-Fi i veure a la consola portàtil el que ha gravat a l’altra consola.
Des de Sony també han anunciat que el 2008 es llençaran altres gadgets que permetran xatejar entre Play Stations, fer videoconferències o convertir-les en GPS.
D’altra banda, la Xbox té un sistema de descàrregues de televisió per internet, però només està disponible als Estats Units.
L'anunci es va fer a la fira de jocs de Leipzig, Alemanya, on es va gravar aquest vídeo amb una demostració del PlayTV (extret de Digital Journal)