Yahoo, Google, Twitter, Wikipedia... A tots ens sonen els noms dels llocs web més visitats de l'encara curta història de la World Wide Web. Web Hosting Buzz ens ho posa més fàcil i, seguint el tòpic que una imatge val més que mil paraules, ha elaborat un gràfic que fa més entenedor el paper i l'evolució d'aquests gegants des del 1995 fins a l'actualitat.

Així, podem veure la trajectòria de llocs que avui ja no signifiquen res, com ara Geocities. O l'origen de serveis que ara són gairebé imprescindibles per a la nostra vida diària, com Google Maps o el mateix Facebook. O el poder de Baidu, número 1 a la Xina i gairebé invisible a Occident, però amb una influència creixent.

També s'hi ha inclòs una captura de pantalla dels orígens de cada lloc web analitzat, així com els noms dels seus responsables i estadístiques de la seva força de treball.

I tres coses que ens han cridat l'atenció: el discret paper de Microsoft en aquest vessant de la cultura digital, amb només una medalla al pit, segons els autors del gràfic: l'aparició de Windows Live; la sorpresa per la no presència d'un lloc tan important com Amazon, que va establir les bases de l'"e-commerce", i la broma "friqui" relacionada amb Star Trek. La veieu? Busqueu-la a l'any 2002.