Un currículum vitae en paper? Com a mètode tradicional està bé, sense més. Molt segle XX, dirien alguns. I fer servir xarxes socials especialitzades -i no especialitzades- per trobar feina? És un recurs cada vegada més efectiu. És sabut que cada vegada més empreses quan volen contractar algú investiguen la presència dels candidats a internet, Facebook i Twitter inclosos. O sigui que tenir cura de què hi fem o què hi compartim és una precaució essencial, sobretot si volem trobar un nou lloc de treball.

Però potser encara podem fer passes més enllà en les nostres candidatures, en la línia del que ja permet la tecnologia. Mirem cap a la proposta del portal britànic CWjobs.co.uk, dedicat a la recerca de feina. L'anomenen currículum de realitat augmentada i, tot i que no és ben bé això, sí que podria marcar una tendència d'aquí a poc temps. Creuen que els CV tradicionals estan morts, i van convocar un concurs per premiar el millor currículum amb explicacions en vídeo i amb imatges sintètiques (referides a l'experiència del candidat) de fons.

Aquí hem parlat en diverses ocasions de realitat augmentada (R.A.), sobretot en la seva aplicació al mòbil. Ras i curt, ens permet obtenir informació associada de qualsevol objecte que ens envolta. Mecessitem:

1. Un telèfon amb càmera, GPS i connexió a internet.
2. Un monument o edifici singular davant nostre.

Apuntem la càmera a l'edifici. El GPS localitza la nostra posició i un servei especialitat (Google Goggles, per exemple) busca a la seva base de dades una foto que s'assembli a la que tenim al davant i que sigui a prop (metre amunt, metre avall) d'on ens trobem. Tot seguit, amb l'edifici localitzat, ens en mostra informació associada: nom de l'arquitecte, any de construcció, estil, biografies diverses...

Dueu aquests principis a la vida quotidiana i tindreu una revolució: imagineu-vos poder enfocar la càmera a una persona, al mig del carrer, i saber a l'instant tot tipus de dades sobre ell o ella -les dades que vulgui compartir, volem pensar-: edat, nacionalitat, estat civil, de què treballa o ha treballat, quin cotxe té, etc.

La iniciativa de CWjobs.co.uk, sense arribar a aquest nivell, és una bona proposta per fer destacar el CV. El candidat acompanya la seva biografia laboral amb informació sobre les empreses en què ha treballat o els projectes que ha tirat endavant. Si ha treballat com a dissenyador web, per exemple, els seus treballs poden desfilar darrere seu mentre el candidat aprofundeix en el seu discurs. D'aquesta manera, diuen els experts, l'explicació arriba amb més claredat que si només es llegeix un fred llistat de mèrits acadèmics o d'anys d'experiència.

Podríem qüestionar, com dèiem, si això és R.A. o no. Però qui s'atreveix a dir que en pocs anys no farem CV així?