Out of the box - book from adrian333 on Vimeo.Que aixequi la mà qui s'hagi llegit el manual d'instruccions de l'últim mòbil que s'ha comprat. Poques mans veiem... Ja ho sabem tots, que els manuals d'instruccions d'aparells electrònics no són precisament una mostra de claredat expositiva. A Samsung també ho han pensat i han encarregat una solució molt original als britànics de Vitamins Design.

El projecte es diu Out of the Box i és un bon exemple de com fer més comprensibles les instruccions que acompanyen mòbils, ordinadors, televisors, etcètera. Precisament el rendiment que li podem treure a l'aparell sense necessitat d'obrir el llibret és un dels baròmetres més fiables per mesurar si el que hem comprat està ben resolt o no. Parlem, evidentment, en termes d'usabilitat, no en potència o prestacions. Com més senzill de fer anar, millor per a tothom.

Aquest és un dels mèrits d'Apple: els seus productes acostumen a ser tan intuïtius que permeten a l'usuari fer servir la major part de les seves aplicacions gairebé sense voler-ho. La roda de comandament de l'iPod o el botó únic d'iPhone o iPad en són dues mostres. I és que, per sort, ja no és necessari haver estudiat una enginyeria per fer servir segons quins aparells. Aquesta és l'única manera que la tecnologia penetri a la nostra vida per millorar-la.