28 de maig. Divendres. El gran dia per a molts "geeks" del nostre país. És el dia que l'iPad comença a vendre's a Espanya. Una eina que té a molts usuaris fascinats i altres decebuts. Els primers es rendeixen a la bellesa i l'estil de la "tableta" d'Apple, un giny ideal per veure vídeo per interent. Els segons argumenten que no té USB, que escriure-hi no és precisament gaire confortable i que no és més que un iPod touch més gran.

De moment sembla que l'expectació inicial és elevada, precisament la setmana que Apple ha superat Microsoft en valor bursari. La revolució segons Apple té uns preus compresos entre els 479 euros de l'aparell amb Wi-Fi i 16 Gb de memòria i els 779 euros del Wi-Fi + 3G i 64 Gb.

Actualització 28-05-10: Des d'un conegut concessionari Apple de Barcelona ens comenten que l'empresa d'Steve Jobs havia protegit l'aparell de totes les indiscrecions possibles, a fi de mantenir l'expectació fins el dia D. Les clàusules legals arriben fins al punt de no poder enviar correus electrònics amb la paraula "iPad". I, evidentment, no se'n podien subministrar per a proves.

De fet, l'activitat a la botiga era frenètica dijous a la nit: havien de muntar l'aparador a cuita-corrents aquella mateixa matinada perquè no els era permès mostrar l'iPad abans d'hora, tot i que feia dies que les unitats per a la venda reposaven al magatzem.

iPad + Velcro from Jesse Rosten on Vimeo.I per si algú encara no veu clar per a què serveix aquest giny, us recomanem un vídeo que us dóna força idees. Només cal que tingueu a mà un bon carregament de velcro.

I acabem amb un altre vídeo relacionat amb l'iPad: el que explica l'aplicació que hem desenvolupat per veure en directe les emissions dels canals 3/24 i TV3CAT.