Com sabeu, una de les tendències de popularització més immediata seran els aparells de TV amb connexió a internet. És una prestació que les principals marques ja estan adoptant. I no és estrany que apostin per això: milions de persones viuen d'esquena a la xarxa perquè són reàcies a acostar-se a un ordinador, fins ara la principal porta d'entrada a internet. Solució? Intentem traslladar la porta a un electrodomèstic que no els causi tant de rebuig. Què millor que la televisió?

Això ja és aquí i no és una tendència de futur: algunes marques, com Sony, estan a punt de posar a la venda un model -Bravia- amb connexió a internet. Philips també en traurà un aviat. Sigui com sigui, hi ha dos grans problemes:

- no hi ha gaire continguts adaptats a aquest aparell: la qualitat d'imatge dels vídeos que corren per internet no és precisament la més adequada per a la definició que pot oferir una tele d'última generació, per exemple.

- el comandament a distància no és el millor perifèric per navegar per la immensa majoria dels llocs d'internet.

A poc a poc, però, es va posant remei a aquestes mancances. Per exemple, a CCRTV Interactiva hem adaptat una aplicació de Sony per dur el 3alacarta, el nostre servei de vídeos sota demanda, a aquestes televisions.

Disculpeu la immodèstia de parlar de nosaltres per una vegada en aquest blog, però creiem que l'ocasió s'ho mereix. TV3 esdevé la primera televisió a Espanya en tirar endavant aquesta aposta. Ningú més no disposa de continguts especialment adaptats per a aquesta plataforma.

El 3alacarta "TV version" intenta desactivar aquests dos problemes que esmentàvem fa un moment. Es posen a l'abast dels usuaris els 100.000 vídeos que hi ha emmagatzemats, una xifra que creix dia a dia.

També es pot accedir al llistat dels més vistos durant les últimes 24 hores, els últims capítols emesos de sèries i a una selecció de programes de TV3 (informació, entreteniment, sèries, infantil, divulgació, etc.).

Caldrà veure si l'aposta té èxit i el públic televisiu fa ús d'aquest nou servei. De moment, els que tinguin aquest tipus de televisors amb connexió a internet (a mig termini seran tots) podran veure vídeos sota demanda quan vulguin, tantes vegades com vulguin, sense horaris i asseguts al sofà.

En definitiva, es trenquen les fronteres que fins ara s’establien entre el consum tradicional de televisió i el consum audiovisual que ha popularitzat internet, com ens expliquen els responsables del projecte.