Nexus One, el telèfon de Google La rumorologia a la xarxa ha deixat pas als fets: Nexus One, el telèfon de Google, s’ha posat a la venda la vigília de Reis, tal com s’especulava. La sorpresa? Encara no es pot comprar des d’Europa, ni lliure ni vinculat a cap companyia, tot i que sembla que serà Vodafone qui s’endurà aquest cop el pastís europeu de cara a la primavera.

El Nexus One no és el primer terminal a Espanya que incorpora Android com a sistema operatiu (en el seu dia, l’HTC Dream de Movistar, l’HTC Magic de Vodafone i l'HTC Hero d'Orange ja el portaven); però aquest cop, sembla que Google ha volgut fer el telèfon més seu venent-lo directament dels seus dominis i potenciant els terminals lliures.

En qualsevol cas, la guerra ha començat. A l’IPhone d’Apple li ha sortit a la fi un rival que comparteix la seva concepció de telèfon multifuncional, capaç tant de cercar hotels a prop com de convertir-se en un taulell d’escacs, gràcies a les milers d’aplicacions externes. Mateixa franja de preus, mateixos consumidors potencials. Esperem que la competència faci el que ha de fer i Movistar revisi les seves tarifes d’una vegada.