Ja és oficial. La versió per a iPhone de Spotify està llesta. En podeu veure una demostració al vídeo superior. Apple ja té l'aplicació a les seves mans i ara només falta que l'aprovi i que la posi a disposició de tots els usuaris a la seva botiga de complements per a l'iPhone.

Aquest pas no és precisament un tràmit. Estem parlant d'una aplicació que va contra el model de negoci d'Apple amb la seva botiga musical: iTunes. Aquí, els usuaris descarreguen cançons i paguen per unitat. A Spotify, ningú no es descarrega res i és, en principi, un servei gratuït. L'empresa sueca ja ha dit, però, que l'aplicació per al mòbil serà gratuïta però només hi podran accedir els usuaris Premium d'Spotify, és a dir aquells que paguen 9,99 euros al mes o 119,88 l'any i no escolten la publicitat que s'insereix cada tres o quatre cançons.

Les concepcions són totalment diferents, tal com explicàvem aquí. I potser a Apple, sempre tan gelosa amb els seus productes, no l'interessa posar tan a mà dels seus usuaris un programa que converteix iTunes en poc menys que una relíquia. D'altra banda, costa pensar que els desenvolupadors d'Spotify hagin invertit mesos de treball en una aplicació que després no faran servir perquè no rebran el vist-i-plau de la casa de la pometa. La resposta, en poques setmanes.Esperarem, així mateix, al llançament de la versió d'Spotify per a Android, el sistema operatiu de Google que equipa telèfons com els HTC Dream i Magic. Aquesta versió es va anunciar fa dos mesos i que encara no s'ha fet pública. El seu funcionament seria, teòricament, molt similar al de la versió per a iPhone: accés immediat a tot el catàleg de música i sincronització immediata amb la versió de l'ordinador de l'usuari. En podeu veure una demostració al vídeo que hi ha sobre aquestes línies.