psp goSony sembla que s'està posant les piles per plantar cara a Apple, Nokia i HTC en el segment dels telèfons mòbils de gamma alta. El gegant japonès podria estar preparant una versió de la seva consola portàtil, la PSP, amb prestacions de telèfon mòbil. Això permetria disposar d'un aparell prou atractiu com per esdevenir competència efectiva de models com l'iPhone, l'N97 o el Magic.

La notícia prové d'un rotatiu econòmic japonès. El fabricant, de moment, guarda silenci, però no és inversemblant pensar que Sony ha de fer un cop de timó a la seva política en un sector tan atractiu com el de la telefonia mòbil. I és que el creador dels Walkman, creats ara fa 30 anys, ha vist com la seva aliança amb la sueca Ericsson no ha servit per donar-li el lideratge desitjat en aquest àmbit. La gamma alta està dominada per marques com les ja esmentades, amb l'afegitó de Rim amb les seves Blackberry; i de Palm, que té dipositades moltes esperances en el seu nou model de pantalla tàctil, el Pre.

Sony va presentar fa poques setmanes una nova versió de la PlayStation Portable, la PSP Go (a la imatge), que va ser rebuda amb escepticisme per la premsa especialitzada. De mida més petita que l'actual versió i amb teclat lliscant, l'aparell podria anticipar les formes del futur mòbil. Els precedents d'unir videojocs i mòbil no són, però, gaire encoratjadors. L'exemple més destacat és el fracàs del Nokia NGage, ara fa uns anys.