the beatles rock bandJa sabeu que la música dels Beatles no és present a internet, almenys de manera legal. No trobareu els seus discos a Spotify, ni a Last FM, ni a iTunes. Amb l'estrany argument de no facilitar el camí a la pirateria, els supervivents dels "fab four" s'han negat repetidament a fer servir aquesta via de distribució per a la seva obra. Argument que sempre s'ha vist desmentit per la realitat: els seus àlbums hi són, ho vulguin o no.
En el món internauta hi havia certa expectació per veure quina gran companyia escollirien els Beatles per entrar al segle XXI. ¿Quina empresa es penjaria la medalla d'agafar de la maneta el grup de pop més influent de la història i franquejar-li l'entrada a les noves plataformes?

Apple tenia tots els números, però finalment ha estat Microsoft. La companyia de Redmond ha anunciat "The Beatles Rock Band", un videojoc per a Xbox 360 que permet "tocar" les peces més conegudes del quartet de Liverpool (aquí, el comunicat de premsa oficial).

La presentació, que ha tingut lloc a l'Electronic Entertainment Expo (E3) de Los Angeles, la fira de referència del sector del videojoc, ha comptat amb la presència dels dos supervivents del grup, Paul McCartney i Ringo Starr, així com de Yoko Ono i Olivia Harrison, vídues de John Lennon i George Harrison, respectivament. La cosa, doncs, anava de debò.

El joc sortirà a la venda als Estats Units el pròxim mes de setembre. S'hi podran tocar 45 temes, ampliables via el servei en línia Xbox Live, que permetrà descarregar àlbums en exclusiva. Un dels primers serà el magistral "Abbey Road".

És el segon gran titular que ofereix Microsoft aquesta E3. El primer és el desenvolupament del revolucionari projecte Natal, que reconeix els moviments del jugador i permet prescindir de l'habitual "joystick" que acompanya les consoles.