Ja hem parlat aquí de la polèmica que va aixecar l'anunci de situar un videojoc d'acció, amb grans dosis de violència, a Barcelona. L'Ajuntament va posar el crit al cel perquè no creia positiu que la imatge de la ciutat es lligués a una aplicació d'aquestes característiques i no a d'altres de caire més educatiu o, si més no, menys violentes. Curiosament, el joc es va presentar fa unes setmanes... a Madrid.

Les crítiques del consistori no van anar més enllà, cosa estranya si tenim en compte que The Wheelman presenta una imatge força estranya de la vida a la ciutat. El joc, protagonitzat per un Vin Diesel digital, viu les seves aventures en una brillant recreació de Barcelona, on llueixen amb esplendor els seus carrers i edificis emblemàtics. Però el retrat de les situacions quotidianes és surrealista, tal com es pot veure en aquest brillant vídeo que també tenim a la capçalera.

Tot i que el català hi és present, hi predominen les expressions castellanes amb accent sud-americà. També hi surten rètols amb traduccions literals de l'anglès que no tenen cap sentit en espanyol, cotxes estil anys 50 i fins i tot un personatge que comenta que el pròxim Papa serà català. Una visió curiosa de Barcelona, certament.