wheelmanGran notícia: Barcelona no només és un escenari atractiu per rodar-hi anuncis o pel·lícules de Woody Allen. A partir d'ara, la capital catalana també és un bon plató per als videojocs. Aquest dilluns s'ha presentat a Madrid "The wheelman", un videojoc de Midway que té com a protagonista l'actor Vin Diesel, i com a teatre d'acció els carrers de la Ciutat Comtal.

S'ha aixecat certa polèmica perquè l'Ajuntament opina que l'aplicació "és contrària als valors que caracteritzen la ciutat". Fins i tot va estudiar engegar accions legals per evitar que el joc veiés la llum. I és que "The wheelman" no és precisament un joc per als més petits. Té un to similar al famosíssim "Grand Theft Auto San Andreas", i la violència és el recurs constant que fa servir el protagonista per avançar en la trama.

Aquí, però, ens felicitem per la notícia. Sí, esclar, podrien haver presentat el videojoc a Barcelona i no a Madrid... Però mirem-ho des d'un altre punt de vista. Des del punt de vista que Barcelona gaudirà d'una importantíssima campanya de promoció gratuïta. La imatge dels carrers barcelonins arribarà a sectors de població que no tenen ni idea d'on para la ciutat, ni han llegit en la seva vida les publicacions estrangeres on el Govern insereix publicitat instiucional.

I, sí, el videojoc és violent. Però no més ni menys que altres videojocs, o altres pel·lícules, o altres programes televisius. Per sort o per desgràcia, la major part de videojocs supervendes ho són. Excepcions? Els esportius, bàsicament. I en aquest cas, "The Wheelman" està degudament etiquetat com a producte per a majors de 18 anys.

I, siguem seriosos, ningú que no s'hagi begut l'enteniment creurà que per aquestes latituds es reparteix "justícia" amb una retallada i a bord d'un cotxe esportiu. Els suposats valors de Barcelona no patiran cap descrèdit per servir d'escenari a aquest videojoc. Al contrari. És la qualitat del producte el que marca el descrèdit. Si és bo, tots hi sortirem guanyant. O és que la imatge de ciutats com Nova York o Londres s'han vist malmeses per haver-s'hi rodat "El padrí" o "V de vendetta"?