3alacartaMireu quina perla! El cap de setmana pot ser un bon moment per revisar a fons l'oferta del 3alacarta, el servei de vídeo del tv3.cat, el portal de Televisió de Catalunya, aprofitant que recentment ha esdevingut gratuït.

Això vol dir que des de fa uns dies estan a disposició de tots els internautes més de 75.000 vídeos, la major part en format FLV, que recullen gran part de la memòria televisiva del nostre país. Espais emblemàtics de Televisió de Catalunya com "Porca misèria", "Ventdelplà", “Afers exteriors” o "Polònia", així com totes les entrevistes d’”Els matins" o “La nit al dia”, ja es poden veure sense pagar res i sense límit temporal. Fins ara aquests programes es podien veure de manera gratuïta durant una setmana. Després passaven a ser de pagament.

La gran majoria dels espais són de producció pròpia, tot i que també estan disponibles en "simulcast" totes les sèries del K3. Pròximament s'afegiran a l'oferta, que augmenta en 600 nous vídeos cada setmana, sèries com “Nissaga de poder” o “Plats bruts”, asseguren des del tv3.cat.

A més, el 3alacarta incorporarà aviat una nova secció dedicada a l’alta definició, on es podran veure programes com "Km 33”, “Els Pirineus des de l’aire”, “Serrallonga” o “Dolça Catalunya”.

La notícia de l'obertura de l'arxiu de Televisió de Catalunya es produeix poc després que La Vanguardia" anunciés la gratuïtat de la seva hemeroteca (aquí, la notícia al blog dels nostres col·legues de l'Espai internet), un altre dels arxius imprescindibles per a la memòria d'aquest país.