Els que rondeu la trentena segur que recordeu aquells llibre anomenats "Escull la teva aventura", que va editar Timun Mas durant la dècada de 1980 i que van esdevenir un gran èxit de vendes. Es basaven en el principi de lectura hipertextual que després ha esdevingut la base de la World Wide Web: seguies el relat fins a un punt on se t'obligava a escollir una continuació, i així successivament fins a arribar a un dels diversos finals. El relat canviava segons les eleccions que feia el lector, segons saltava d'enllaç a enllaç.

Com traslladar això al segle XXI? Els nois de Cordero TV ho han intentat amb una idea genial: un vídeo interactiu que han penjat a YouTube, i que presenta diferents itineraris segons on clica l'usuari. Es titula "Tube adventures", i darrere la seva aparença surrealista i estètica un punt lletgista hi ha una acurada feina de guió i de producció.

El plantejament és, a primera vista, trivial: cal ajudar un noi a trobar el camí que duu al forn. Però la cosa es complica per moments. Al llarg del periple troba situacions curiosíssimes que l'usuari ha de resoldre amb humor. Un videojoc (mai millor dit) agradable i, alhora, una bona mostra de com explotar, a base d'imaginació, les possibilitats combinades del vídeo i internet.