Penguin books, l’editorial de llibres de butxaca líder al Regne Unit, ha proposat un interessant repte a sis dels autors que té en nòmina. Es tracta d’escriure una història cada un utilitzant les noves plataformes. Per lligar el repte amb el fons de catàleg de la companyia a més, Penquin ha demanat que aquestes històries estiguessin vinculades amb clàssics de l’editorial.
“The 21 steps” és el primer d’aquests experiments. L’ha escrit en Charles Cumming, autor de novel·les d’espies. La història –basada en el clàssic 39 Steps, del qual Alfred Hitchcock va fer una pel·lícula- es llegeix utilitzant globus de còmic impressionats sobre imatges de Google Maps. A través dels diferents capítols, la història es desplaça sobre la imatge de satèl·lit dibuixant un camí i d’aquesta manera el lector segueix a vista d’ocell les aventures del protagonista. La història comença a Londres i acaba a Edimburg.

Els altres experiments
Slice és el segon experiment d’aquesta nova literatura. L’autor és en Toby Litt i la novel·la l’ha escrit mitjançant un blog –el de la seva protagonista- i twitter, l’eina de microblogging.
El tercer està vinculat als contes de fades. Però aquí el lector és el que tria alguns aspectes importants de la trama. El nom, les característiques i algunes de les decisions que prenen els protagonistes estan en mans del lector. La història (o històries) han estat escrites per Kevin Brooks.
La quarta història –"Your Place and Mine"-, s’està escrivint en directe cada dia des del dilluns 7 d’abril i fins al divendres 11. Els internautes han d’anar al web de la història a les 18.30, hora de Londres, i veuran com Nicci French està creant una novel·la amb una acció que passa en el mateix moment en què s’està escrivint.
La cinquena i sisena història es començaran a crear a partir de la setmana que ve i tindran Matt Mason i Mohsin Hamid com a autors. O no.