Vida Digital
Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
iphone 3gsLa notícia és d'aquelles que no només ocupa les planes de mitjans especialitzats. Apple decideix millorar el seu popular iPhone i li afegeix una "s" al final del seu nom: iPhone 3GS. Una "s" de "speed", ja que el nou aparell és considerablement més ràpid que el seu predecessor de segona generació. El disseny i la usabilitat de l'aparell, dos dels seus punts forts, no varien.

Els canvis se centren en les seves prestacions. Els crítics amb l'aparell d'Apple argumenten que tecnològicament no és precisament un mòbil dels més avançats del mercat. Molt senzill de fer anar, amb una experiència d'usuari excel·lent, però amb unes deficiències importants.

Realment l'iPhone 3GS millora el seu predecessor? I supera la seva competència? La resposta a la primera pregunta és senzilla: sí, sí que el millora. La nova generació incorpora una càmera de més qualitat (autofocus, de 3 megapíxels, per 2 de l'anterior versió) i permet enregistrar vídeo. També disposa de GPS, controls per veu i, com s'ha dit, el doble de velocitat de processament.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
htc i nokiaJa hem explicat alguna altra vegada que a poc a poc els fabricants es van posant les piles per acabar amb el domini (no tant en vendes sinó en prestigi) de l'iPhone d'Apple. Si fa unes setmanes Movistar llançava l'HTC Dream, el primer a arribar al nostre mercat amb el sistema operatiu Android, de Google, ara és Vodafone qui contrataca amb un altre model de la casa taiwanesa: l'HTC Magic (a la dreta de la imatge), un terminal una mica més avançat i també amb "cor" Google.

Ja estan disponibles els plans de preus al seu web. Les ofertes van des dels 19 fins als 199 euros. I aquí teniu la nota de premsa del llançament, via el blog oficial que ha obert Vodafone per promocionar l'aparell.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
htc dreamComencem amb una pregunta fàcil: quin és el mòbil que marca el pas a tota la indústria? Sí, l'iPhone, efectivament. I seguim amb una de més difícil: quin és el mòbil que li pot plantejar una competència seriosa? De moment, cap, segons sembla, tot i que fabricants tan importants com Nokia, Palm o LG s'han posat les piles i comencen a treure al mercat telèfons amb pantalla tàctil i unes prestacions semblants.

La setmana vinent es posa a la venda a casa nostra un dels models que podrien discutir la posició de domini (pel que fa a prestigi, no en vendes) a Apple. Es tracta de l'HTC Dream, el primer telèfon equipat amb el sistema operatiu de Google, l'Android, esperat amb gran expectació. De fet, el sistema operatiu va ser una de les estrelles del passat Mobile World Congress.

L'HTC Dream arriba de la mà de Movistar, que l'ofereix gratuïtament als clients que canviïn de companyia. Gratuïtament entre cometes, esclar, perquè a canvi caldrà signar un contracte de permanència de dos anys (18 amb l'iPhone) i unes condicions mínimes de despesa en trucades i en trànsit de dades que poden elevar considerablement la factura.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
dipdiveEl darrer dia del Mobile World Congress va ser el de les estrelles mediàtiques. Descomptant el número 1 de Microsoft, Steve Ballmer, que va obrir el certamen, la majoria de cares conegudes van prendre la paraula en les sessions de dijous.

Entre elles, el CEO de MySpace, Chris DeWolfe, que va preveure que en menys de 5 anys el 50% de les visites a la seva xarxa social, la que compta amb més usuaris del món, serien via mòbil. DeWolfe, que va defensar la rendibilitat econòmica de MySpace enfront altres iniciatives, com Facebook, demana nous formats de publicitat adaptats a aquesta plataforma.

També cal destacar les revelacions de Will.i.am (a la foto), músic i artista multiplataforma, fundador de Dipdive i ideòleg, entre moltes altres coses, de la banda Black Eye Peas. Com a responsable del "hit" polític més important de la dècada, va explicar alguns del secrets de la gestació del “Yes, we can”, un clip que va ser creat, enregistrat i distribuït en una setmana.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
htc magicEl Mobile World Congress és gran, amb infinitat d’estands. Des de la petita empresa que fa desenvolupaments a mida fins als grans fabricants de xips, programari, terminals... tot el sector en pes és aquí. Bé, tot, tot... per ser exactes, no, i posats a parlar d’absències, cal dir que, curiosament, l’ombra allargada dels senyors de la poma planeja per tot el recinte.

A jutjar pel que veiem, és o serà l’any, entre moltes altres coses, dels desenvolupadors d’aplicacions per a terminals més oberts del que eren fins ara. Sí. Apple, una vegada més, va llançar la primera pedra amb l’App store i traça un camí a seguir. Sembla que ara s’hi apuntarà la resta (Nokia, sense anar més lluny, de la mà d’OVI), amb l’objectiu d’aconseguir una experiència entre el hardware i el software completa per al client.

També comprovo que el món tàctil es consolida com una evidència en els terminals dels principals fabricants (la majoria, amb l’alternativa de les tecles que rellisquen per sota les pantalles com a pla b). Remenant una miqueta veig que torno a pensar en iPhone com a alumne avantatjat, si del que es tracta és de deixar-se tocar. És el que millor experiència d’usuari ofereix.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
lg km900 arenaEl primer dia del Mobile World Congress ha fet possible que la crisi quedi aparcada per uns dies. De nou, els grans del sector del mòbil s'han reunit per presentar els productes que els han de col·locar al capdavant de les llistes de vendes. I, dins d’aquest panorama, LG ha aconseguit donar una de les grans sorpreses en aquest congrés amb el seu LG km900 Arena (a la imatge), un smartphone amb pantalla tàctil de 480x800 píxels de resolució, interfície 3D i possibilitat d’execució multitasca, cosa que el desmarca notablement dels seus competidors.

HTC, tal com anunciàvem aquí i aquí, tampoc ha decebut ningú amb el seu mòbil sobre Android: un terminal amb un sistema operatiu de programari lliure i creat per Google. Cal destacar-ne també la rapidesa de càrrega de contingut i el seu teclat real desplegable.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
Com sabeu, Barcelona esdevé per uns dies la capital mundial de la telefonia mòbil. I ja hem dit altres vegades que el futur de les noves tecnologies passa per la connectivitat total, per disposar d'accés a internet sempre i des de diverses plataformes. Els dispositius mòbils, per tant, juguen un paper decisiu, i tant els fabricants com els operadors ho saben.

Però la realitat és que, de moment, les connexions són cares. I els dispositius tot just comencen a oferir unes prestacions ajustades a aquests requeriments. Per exemple, no són gaires els models amb bateries de prou capacitat com per navegar un cert temps sense haver de carregar-les constantment. Per no parlar dels productors de continguts, que a poc a poc van ampliant l'oferta.

Alhora, l'"efecte iPhone" ha fet que els "smartphones" ja no siguin patrimoni d'alts executius i malalts tecnològics. Comença a haver-hi un ampli segment de la població equipada amb aquests telèfons que fan molt més que trucar, rebre missatges i fer fotografies. I això anirà a l'alça. Per tot això cal no perdre de vista una sèrie de factors que ens ajudaran a entendre quin mòbil ens comprarem d'aquí a molt poc temps.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
mòbilEl servei bcnalmobil, de l'Ajuntament de Barcelona, es posa les piles aquests dies i anuncia la repetició d'una interessant iniciativa que va llançar el 2007: la possibilitat de saber via mòbil on i quan se celebren els actes festius previstos a la ciutat, els carrers exactes on es trobarà la cavalcada de Reis en cada moment o el lloc on poder portar l’arbre de Nadal passat festes.

Aquest servei de la Direcció d’Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de Barcelona ofereix la possibilitat d’estar informat de manera immediata de determinats actes i serveis que ofereix el consistori mitjançant l’enviament d’un SMS al 7010, o bé mitjançant el navegador del telèfon mòbil.

La informació pot ser útil també per als ciutadans no residents a la capital catalana, però que la visitaran al llarg de la tarda i el vespre del dia 5. El servei permet saber quins carrers tindran el trànsit restringit pel pas de la cavalcada dels Reis Mags.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
qrcodeEntre els anuncis que s’han passat a la televisió al llarg d’aquesta campanya de Nadal, n’hem pogut veure diversos que contenen un estrany quadrat blanc i negre amb altres quadradets més petits a dins. No sembla que formi part de l’anunci, però hi té una presència destacada: es queda a la pantalla uns cinc segons, tota una eternitat en els comercials.

Es tracta d’un codi QR, una altra d’aquelles innovacions arribades des del Japó que es generalitzen a tota velocitat. I és que té una utilitat innegable. Són, per entendre’ns, uns codis de barres millorats: contenen més informació que els tradicionals i es poden llegir i desxifrar amb mòbils amb càmera. Si fem una foto al codi QR, un petit programa gratuït llegirà la informació que conté i ens la portarà al mòbil en qüestió de segons.

Així, si veiem un anunci d’una promoció en un supermercat, el codi QR ens subministrarà de manera instantània dades com el lloc web en qüestió, els preus dels productes promocionats, la data de caducitat de l’oferta, etcètera. O si visitem un jaciment arqueològic també ens serà de molta utilitat, tal com mostra aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Roses.

» Veure més

Categoria: Mòbils
Escrit per: VidaDigital Email
La vida és mòbil. I la vida digital, més. El consum de continguts (música, vídeos, etcètera) en mobilitat, sigui des d'un telèfon o des d'una PDA, és una tendència a l'alça. La connectivitat 24/7 i la generalització de dispositius mòbils cada vegada més potents (els "smartphones", sobretot) fan que cada vegada siguin més les persones que no esperen aterrar davant de l'ordinador per navegar per internet, consultar el correu o actualitzar el seu blog o compte de Twitter.

La CCMA també ho entén així, i per això posa en marxa tres nous portals per a mòbils: un per als continguts de Televisió de Catalunya, un altre per als de Catalunya Ràdio i un tercer per a elsesports.cat. Les adreces són m.tv3.cat, m.catradio.cat i m.elsesports.cat, respectivament.

El plantejament és senzill: posar a l'abast dels ciutadans una gran oferta de continguts adaptats per a mòbils. En el primer cas, el de Televisió de Catalunya, l'aposta és clarament pel vídeo sota demanda, com no podria ser d'una altra manera. Així, el ciutadà pot veure des del seu telèfon vídeos del 3alacarta, que es publiquen simultàniament al web i al portal mòbil; consultar la programació de Televisió de Catalunya, o obtenir informació dels programes que s'hi emeten, entre altres serveis.

» Veure més

Publicitat

Següent ::: Anterior