Avui comencem un joc i comencem pel principi, mai millor dit. Agafem l’abecedari i comencem per la primera. Un llibre que ens agrada amb la A: Ànima de Wajdi Mouawad.

Fa un parell d’anys, el director teatral Oriol Broggi va dirigir l’obra teatral Incendis. L’èxit i el ressó de la representació va donar conéixer al gran públic a aquest autor libanès de nacionalitat canadenca.

Aquest dramaturg, també escriptor, actor i cineasta, és una de les veus franceses amb més rellevància actualment. Se’n diu d’ell que és el Sófocles contemporani, que és el reinventor de la tragèdia moderna. El terror, el drama, l’horror de les seves obres fan de la seva narració un mirall, un reflex de qualsevol guerra, de tragèdies humanes.

Fa poc, Edicions del Periscopi va publicar l’última novel·la de Wajdi Mouawad: Ànima. La història d’un home que recórre un periple per les tenebres, a la recerca de l’assassí de la seva dona. Aquest recorregut el portarà a fer un viatge a les entranyes de la seva exitència i de la seva memòria. La monstruositat i l’atroçitat d’aquesta història no us poden privar d’una lectura sensible i plena de força.

“Aquesta novel·la, totèmica i animista, empeny els límits de la literatura. Ànima és una bèstia, a la vegada real i fabulosa, que vol devorar l’inoblidable.”ÀNIMA, Wajdi Mouawad, Edicions del Persicopi