Com esteu? Salutacions de tot l'equip que anem fent dia a dia realitat aquest somni, VerdCel.

Deveres, perquè esteu llegint aquestes paraules, perquè ens recolzeu i seguiu les nostres passes. Agraïts d’Agres que diuen per les nosteres contrades i altres paradisos locals.

I ara, doncs això, posar-vos una miqueta al dia del nostre devindre, en què ens trobem a hores d’ara? què hem passat darrerament?

El fet és que el pariment de l’espectacle, en paral·lel al disc ha estat un enorme esforç, però finalment se n'hem sortit. Vam estar treballant les noves cançons de Sàmara en directe, amb les videoprojeccions, i com sempre l'amanida sense això, amanir-la, no ho sembla. En directe i al disc, nosaltres ho concebim com un "tot", el que sovint alguns que es dediquen a la faràndula nomenen espectacle: llums, recitacions, fil conductor, etc.

Sàmara. Estrena 3 febrer Can Barradas

A poc a poc, pensem que Sàmara anirà prenent cos, millorant en alguns aspectes, ampliant-ne d’altres, i la veritat és que és com maduren les coses, bolo rere bolo, entre bolo i bolo... Però el que és segur és que del dia 3 de febrer n’estem contents, i poquet a poquet, anirem vertebrant aquest entramat de música, lletra i imatge.

Ara doncs, estem fent alguns concertets ací i allà, fins i tot amb alguna presentació de PaisViatge al complet: el proper dia 29 de febrer a Muro; vam estar la darrera setmana a Quart de Poblet, estarem a Benissa, Benimaclet Vlc, Banyoles, etc. Un meset de febrer amb força moviment, com ve sent habitual en aquest ofici, també de representant de cançons, com deia aquell cantautor que criticava als cantautors (tot deixant vore que ell no ho era... :) , sembla que ho cantava el Sisa...
Podeu consultar el www.myspace.com/verdcel per saber-ne més dels propers concerts.

Sobretot en aquest temps ens trobem realitzant el que serà el nostre 3er treball, Sàmara, i segon llarg-metratge. Com a les pel·lícules, VerdCel fem de l’espectacle i del disc uns vehicles per expressar situacions, sentiments, emocions, i ho fem a través d’una història (en aquest una que ens queda molt de prop, ho fem des del nostre poble, o un de semblant a ell; és a dir, el que nosaltres recordem i volem ressaltar, siga bo o dolent). Una història que ens agrada contar de vegades amb un gènere més imaginari, més realista d’altres, però que sempre vertebrem a través de la paraula, la imatge i la cançó; tots junts i en moviment.

Amb Borja Penalba realitzem el que serà el nostre proper disc, arranjaments i producció de les cançons. El lloc: Porrera, al Priorat, entreRaïms i la tranquil·litat fa ja gairebé tres mesos que va gestant-se la gravació i les vestidures d’aquestes noves cançons. Mirem possibilitats, ens espremem el cap i la passió per arribar a l’alta costura que suposa haver de deixar per sempre, documentades aquestes melodies, amb lletra i acords. I és gratificant treballar amb el Borja; de fet, humilment pense que ell és com una espècie de Picasso de les cançons, i en aquest sentit la roba de cançons, l’engranatge que les fa audibles i estèticament seductores traspassa la pròpia roba per dibuixar-ne paisatges, pintar-ne nous territoris. Estem molt contents del que tenim fins ara, i ja podeu escoltar-ne un avanç com sabeu a www.verdcel.com

Daniel Olmo treballa dur per poder portar a terme aquesta nova fita. I és que Sàmara comporta de nou un llibre, més complet si es vol, del que ja va ser PaisViatge; amb un nou disseny i sorpreses. El còmic, la il·lustració (i la poesia) relataran aquesta història, s’entrellaçaran amb un resultat d’una exquisida riquesa estètica i profunditat en el seu contingut. Hi haurà un dvd, amb les videoprojeccions de l’espectacle, les quals ja van estar avançades pel propi directe del Can Barradas a l’Hospitalet; i el que serà una novetat: un audiovisual, documental creatiu, entrevista, sobre el propi comès de Sàmara.

Poquet a poquet...

Una abraçada i ens trobem!

alfOnS
au